Argimon adverteix que “la grip mata molta gent”

La tercera dosi de la vacuna contra la Covid a la població en general està pendent dels estudis

El conseller de Salut, Josep Maria Arigmon, ha advertit aquest dijous des del programa El món a RAC1 que “la grip mata molta gent” i que cal que la població de risc es vacuni. Amb aquest advertiment el conseller ha volgut posar l’accent sobre una de les preocupacions principals del Departament de Salut a hores d’ara: “El que preocupa és tenir una infecció per grip dura perquè vol dir un hivern molt dur i la gent està cansada”. Argimon no els ha citat directament però es referia a un personal sanitari que fa mesos que manifesta símptomes d’esogtament alarmants. “Ens preocuparia tenir les dues coses a la vegada [grip i Covid-19]”.

Argimon ha insistit en què la grip és una malaltia greu que de vegades “menystenim” però ha remarcat que hi ha gent que en mor: “Per una banda, per la decompensació quan és una persona fràgil i, per l’altra, per qui agafa una neumonia; el coronavirus ens ha trobat verges a nivell d’anticossos i ha provocat una insuficiència respitatòria, una neumonia bilateral”. El conseller ha dit que en la cinquena onada la gent fràgil que va agafar la Covid-19 no la va agafar com a la primera onada, “sinó com si fos la grip, tenien una malaltia de base que es descompensa i finalment acaben morint”. És en aquest sentit que ha defensat la vacunació contra la grip com a “molt important”.

El conseller ha dit que la recomana a les persones de 60 o més anys, a aquells que tinguin malalties cròniques, persones amb malaltia greu o immunodeprimits. També per a personal essencial (personal sanitari). Argimon ha justificat amb els virus respiratoris la necessitat de mantenir la mascareta aquesta tardor i hivern almenys. “De moment no ens l’hem de treure, veurem com evoluciona tot, a la tardor i a l’hivern encara no”. Pel que fa al seu ús a l’aula de les escoles, Argimon ha dit que no sap quan es deixarà de portar-la, però ha advertit que els nens serans els primers.

Pel que fa a la vacunació contra la Covid-19, Argimon ha recordat que el dia 25 d’octubre es comença la vacunació de les persones de 70 o més anys. La tercera dosi per a grups de menor edat està pendent dels estudis que s’estan fent i analitzant en el marc de l’Agència Europea del Medicament (EMA) i de la Ponència de Vacunes del Ministeri de Sanitat. Argimon ha dit que en funció dels resultats dels estudis i l’evidència es recomanarà o no una tercera dosi de reforç. “No sé si és probable, però sí possible”, ha respost Argimon quan li han preguntat sobre si la tercera dosi seria generalitzada per a tota la població.

Comentaris

  vacunat per la part dels collons 14/10/2021 11:18 am
  Ja están preparant el terreny... La plandemia sha acabat !, ja era hora.
  ciutadà 14/10/2021 12:27 pm
  I la manca d'assistència a malalties greus (càncer, etc.) molta més encara.
  joansjosepsiases 14/10/2021 12:57 pm
  Ja m'ha quedat clar, que mai ús quedareu sense feina...

Nou comentari