El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Arenas alerta que Salut porta Catalunya “a la corda fluixa”
  • CA

El físic de la Universitat Rovira i Virgili (URV) Àlex Arenas ha advertit aquest dimecres sobre la delicada situació amb què es podria trobar Catalunya en les properes setmanes a causa de l’efecte de la variant britànica. En comentaris a les xarxes socials, el científic preveu que amb l’entrada de nous factors en joc, com la implantació de la nova soca en el 8% com ha admès Salut, en aproximadament dues setmanes —sent optimista— la velocitat de propagació podria arribar a 1,17. Per l’expert, això significa que la gestió de les UCI és “impossible” i adverteix els responsables de Salut que estant portant el país la “corda fluixa”.

D’altra banda, Arenas també avisa sobre les complicacions que hi podria haver a les escoles per culpa de la nova soca. El científic subratlla que cada vegada hi ha més afectació en infants i joves, que la seguretat a les escoles està en dubte perquè cada cop ho són menys i que a Europa això preocupa. Arenas lamenta que el Departament d’Educació “no mou fitxa”. A països com el Regne Unit les escoles no obriran abans del març, ha dit aquest dimecres el primer ministre, Boris Johnson.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Generar por per promocionar-se a gener 28, 2021 | 17:50
    Generar por per promocionar-se gener 28, 2021 | 17:50
    Aquest senyor no és biòleg, ni té la més remota idea del que parla. Només es dedica a fer especulacions que no tenen cap fonament.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa