El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Aragonès i Vergés treuen múscul amb una inversió milionària al Parc Taulí de Sabadell
  • CA

El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, i la consellera de Salut, Alba Vergés, han aprofitat la presentació d’un projecte d’ampliació del Parc Taulí de Sabadell per treure múscul i elogiar el sistema sanitari català. A les portes d’unes eleccions, Aragonès i Vergés han anunciat una inversió de 40 milions en aquest centre hospitalari, que han dit que servirà per ampliar la capacitat, tant en matèria de llits de crítics com de planta.

Aragònes ha explicat que la “posada al dia” d’aquest hospital representa “una millora del sistema de salut pública”. El vicepresident ha volgut desmarcar-se dels “anys d’austeritat”, que assegura que han quedat enrere perquè el Govern ha redreçat alguns àmbits. “El 2016 vam recuperar les condicions dels professionals, n’hem incorporat de nous i una millora retributiva, i ara fem una inversió en l’àmbit d’infraestructures”, ha indicat.

El discurs triomfalista del Govern, però, contrasta amb les queixes constants per part dels professionals que, en més d’una ocasió han remarcat que el sistema sanitari català és un dels més deficitaris de l’estat espanyol. Davant aquestes crítiques, el Govern reitera que ha desplegat un “pla de reforç de l’atenció primària”. Ara bé, aquest pla encara no ha aconseguit aplacar les queixes dels sanitaris, més encara després de la tensió acumulada per la pandèmia.

Tot i això, Aragonès ha defensat que Catalunya té “un sistema únic i envejable que treballa de forma incansable i que es basa en les persones, tenim un servei de salut que excel·leix, des del punt de vista humà, és universal i no es deixa ningú a la porta”. El vicepresident encara ha reiterat: “És un tresor que tenim com a societat, i no es valora fins que finalment es necessita, de manera necessària i urgent”.

Precisament a causa de la pandèmia es va activar un comitè d’experts dels del Govern que va elaborar un document per tal de fer una reforma integral del sistema sanitari català, que acumula molts dèficits, segons han diagnosticat els professionals de la salut. Des de l’atenció primària, per exemple, es critica la inversió en hospitals i la manca de suport als nivells primaris d’atenció. Es calcula que a Catalunya es necessitarien 5.000 milions d’euros per redreçar el sistema sanitari.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa