El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Aragonès i Puig parlen per blindar Catalunya i el País Valencià durant la Setmana Santa
  • CA

El vicepresident de la Generalitat en funcions, Pere Aragonès, ha mantingut aquesta setmana una conversa telefònica amb el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, en la qual han compartit “la situació i preocupacions” respecte a la pandèmia a Catalunya i el País Valencià, “especialment de cara a la Setmana Santa”, han confirmat a EL MÓN fonts del Govern. La Covid-19 manté una evolució favorable a Catalunya, de manera que les autoritats sanitàries no volen prendre riscos en un moment en què, a més a més, s’avança amb el programa de vacunació. El descens en el número de contagis i la disminució de la velocitat de propagació, però, animen a flexibilitzar algunes mesures en breu.

En aquest context, els dos responsables polítics han constatat que per ara en els dos territoris hi ha decretat el “confinament perimetral” i “no preveiem aixecar-lo”, apunten les fonts, tot afegint que “van emplaçar-se a seguir-ne parlant, sense res més concret”.

En un comunicat aques dimecres, la Generalitat Valenciana ha apostat per treballar conjuntament amb els territoris limítrofs per tal de “restringir al màxim la mobilitat” per Setmana Santa. Puig s’ha posat en contacte amb Aragó, Múrcia, Castella La manxa i les Balars amb el mateix propòsit.

Així doncs, tant Catalunya com el País Valencià i altres comunitats defensaran aquest dimecres al Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut que es mantinguin confinaments perimetrals durant el període de vacances que s’acosta. Altres territoris, com la Comunitat de Madrid aposten per relaxar mesures.

Els partidaris de la prudència recorden els efectes que van tenir les festes de Nadal en l’evolució de la pandèmia.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Consolidada Homologada Plena a març 03, 2021 | 18:08
    Consolidada Homologada Plena març 03, 2021 | 18:08
    Bon dia, l'estat espanyol inclosos tribunals lawfare i constitucional, els permeten parlar en llur llengua o s'han de comunicar en espanyol o castellà, algú ens en pot fer cinc cèntims ?
  2. Icona del comentari de: Ramon a març 03, 2021 | 18:41
    Ramon març 03, 2021 | 18:41
    La sintonia que volen escenificar no és una sintonia nacional: és una sintonia sociata.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa