El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Aragonès espera que el Camp Nou serveixi per impulsar “tothom” a “vacunar-se sense por”
  • CA

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha visitat aquest divendres el nou punt de vacunació instal·lat a la sala Berlín del Camp Nou, acompanyat pel president del Barça, Joan Laporta, i el conseller de Salut, Josep Maria Argimon. En sortir de la visita, Aragonès ha celebrat que Catalunya estigui a punt d’arribar aqueta setmana als tres milions de persones vacunades amb una primera dosi. El president ha dit que un punt com el del camp del Barça “ajuda a visualitzar l’avenç en la vacunació” i també es converteix en un instrument “per conscienciar tothom”, i especialment “tots aquells que tenen dubtes: que no en tinguin, que es vacunin sense por”. El president ha reiterat que la vacuna “ens protegeix a nosaltres “ i “també tot el nostre entorn”.

Aragonès ha recordat que “la vacuna funciona” i que la ciència “ens ha permès en temps rècord tenir-la”. Tot i que la campanya a Catalunya va començar amb alguns contratemps per qüestions logístiques, ara ja s’ha agafat un bon ritme, tant és així que en alguns grups d’edat ja s’ha assolit un elevat nivell d’immunitat. “Aquesta millora de totes les xifres permet recuperar la vida social i econòmica, per reconstruir la vida de tots i especialment d’aquells a qui la pandèmia n’ha agreujat la vulnerabilitat”, ha subratllat.

El president ha insistit en què “ha costat molt arribar fins aquí” però avui “tenim dades que ens estan alleujant i podem fer un procés de reobertura d’activitats i anar traient restriccions que vam fer per protegir la població”. Més de 2,8 milions de persones han rebut la primera dosi de la vacuna, i a finals de setmana ja seran tres milions que l’hauran rebut, 1.300.000 amb la pauta completa. Tot i així, ha advertit Aragonès, “no hem d’oblidar que la pandèmia encara la tenim aquí i cal seguir prenent mesures, no podem baixar la guàrdia ni un sol moment”.

El punt de vacunació al camp del Barça podrà vacunar 2.500 persones a la setmana. El Govern vol “ajudar a conscienciar la ciutadania en un lloc emblemàtic com el Camp Nou, que ens ha de servir per conscienciar-nos que vacunar-nos és important per reconstruir el futur de tots els ciutadans del país després d’un any dur de pandèmia: tornem a veure la llum del sol gràcies a al ciència, als serveis públics i a la col·laboració ciutadana”.

Per la seva banda, Joan Laporta, ha dit que pel Barça és “un dia molt important”. El president ha dit que el club “té una responsabilitat que va més enllà del món de l’esport, i es posa ara al costat de les persones i es institucions perquè cal sumar sinergies i esforços per combatre aquesta pandèmia, que fa un any que ens ha canviat les vides”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Anònim a maig 28, 2021 | 12:12
    Anònim maig 28, 2021 | 12:12
    També hi ha vacunes Ferrovial ?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa