El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Aragonès diu que el Procicat està acabant d’analitzar mesures que es puguin “consolidar”
  • CA

El vicepresident del Govern en funcions, Pere Aragonès, ha afirmat que el Procicat s’ha donat unes hores més per avaluar les dades epidemiològiques perquè les mesures de flexibilització que es puguin prendre s’han de poder “consolidar“. “No es tracta de fer un pas endavant per fer-ne dos enrere“, ha dit. Aragonès no ha entrat a valorar quines podrien ser les “noves mesures” a partir de dilluns i s’ha limitat a defensar que cal ser el “màxim d’acurats” en una situació en que la baixada està en “estancament”. Ha afegit que les noves mesures s’anunciaran “com a molt tard” aquest divendres al matí.

D’altra banda, s’ha mostrat convençut que les manifestacions que hi puguin haver pel 8-M compliran totes les mesures sanitàries contra la covid. El vicepresident en funcions ha insistit que el Procicat necessita avaluar amb detall tant les darreres dades epidemiològiques com l’efecte de les mesures de les darreres setmanes i és per això que s’ha endarrerit a demà la presa de decisions. “Per poder ser el més precisos“, ha afegit.

En ser preguntat sobre la Setmana Santa, Aragonès ha afirmat que serà el Govern qui prengui una decisió perquè és la seva responsabilitat. “No esperarem a que algú ens digui què hem de fer“, ha manifestat. Per últim, ha assegurat que el Govern “respecta i protegeix” el dret a la manifestació i ha assegurat que si n’hi ha pel 8-M se seguiran totes les mesures sanitàries, com ha afirmat que ja ha passat anteriorment.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa