Aragonès diu que no tenia sentit mantenir el toc de queda després de la decisió del TSJC

Avisa que tornaran a posar la mesura sobre la taula si les dades de la pandèmia empitjoren

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha afirmat aquest dimecres que “no tenia sentit” des del punt de vista sanitari mantenir el toc de queda en els 19 municipis en els quals la mesura encara estava vigent després de la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) de no autoritzar el Govern a aplicar-ho en 62 poblacions, entre elles les capitals catalanes i àrees metropolitanes. Ho ha dit en declaracions als mitjans a Vilabreix, després de visitar al costat del conseller d’Educació, Josep González-Cambray, les obres de dos instituts de la província de Girona.

El dimarts el Govern va decidir no tornar a sol·licitar el toc de queda, per la qual cosa aquesta mesura decaurà a tota Catalunya a partir del divendres. Aragonès ha lamentat que el TSJC no autoritzés aquest toc de queda: “Ha estat clar amb la seva resolució i nosaltres també volem ser clars amb la ciutadania. No tenia sentit mantenir la mesura en molt pocs municipis perquè perdia el sentit des del punt de vista sanitari. O es fa una mesura d’impacte o mantenir-ho amb molt pocs municipis no tenia cap mena de sentit“.

“No es tracta d’anar fent un pols amb el TSJC”, i ha defensat que, davant la decisió del tribunal, la ciutadania necessita claredat i ha insistit que es mantenen la resta de mesures, com les restriccions horàries i d’aforament, i la prohibició de reunions socials de més de 10 persones. A més, ha assenyalat que els Mossos d’Esquadra continuaran col·laborant amb les policies locals en matèria de seguretat ciutadana davant accions d’incivisme, trobades nocturnes i botellons.

Així mateix, Aragonès ha avisat que el Govern continuarà atent a l’evolució de les dades de la pandèmia i, si empitjoren, tornaran a posar el toc de queda sobre la taula.

Comentaris

  UN BON JAN OBEDIENT 25/08/2021 2:50 pm
  ...Ni fer la independència desprès de que el rei d'España no ho volgui.
  Erc.155, porqueria trapero.155, aragones pel piso i omplir la butxaca 25/08/2021 4:22 pm
  Mantenir al Trapero demostra que no ets presirent de res, pocavergonya del 155. Cunillera mqna 1.000 vegades mes que tu, almoina eel psoe.1455
  Jca 25/08/2021 6:16 pm
  Marxeu si no teniuá0 res mes a dir o reconeix que nomes les mesures son valides si el Estat i la justicia o permetan. O sigui que no podeu fer res de res. Heu lleigit que diu la sra. Cunillera sobre els temes a tractar en la taula de dialeg "res que no estigui dintre la llei". Per favor una reunio i prou.....
  És clar 25/08/2021 6:58 pm
  Som una colònia, i l'Aragonès, el seu fidel gestor. Traïdor!
  germamarx 25/08/2021 8:07 pm
  Aquest pobre noi parla de "sentit" i prepara una taula ?
  Anònim 25/08/2021 9:11 pm
  Lo que no tiene sentido es que una persona como vos estéis ahí en ese puesto que requiere tener un par de huevos. Ni siquiera lo tiene para dar un paso al lado.
  Desgovern per les nomines, desgovern d'esclaus del PSOE.FERROVIAL 26/08/2021 5:40 am
  Sardineta meva, fillol del junqueras, tens gana, Peret?
  Albert Berrio 26/08/2021 8:33 am
  I desobeir la justícia espanyola i actuar sobiranament tampoc té sentit?
  Guillermo 26/08/2021 10:02 am
  Aquest xicot es estupendo per fer de venedor de dodotis al meu super. Hem poden donar el seu telefon?

Nou comentari