El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Aquaservice subministra gratuïtament 224.782 litres d’aigua al personal sanitari de 182 centres
  • CA

Aquaservice, empresa líder en distribució d’aigua mineral embotellada amb dispensador, va posar en marxa al març el seu projecte ‘Aigua Solidària’, un operatiu especial per a oferir un subministrament gratuït, permanent i il·limitat per atendre les necessitats del personal sanitari d’hospitals, hotels medicalitzats, centres sanitaris i residències de tota la geografia espanyola. Des de llavors, ha distribuït un total de 224.782 litres a 182 centres de 16 CCAA a través de 18.371 unitats donades (garrafes i caixes d’ampolles de 50 cl).

Segons Aquaservice, per a dur a terme aquesta iniciativa va posar a la disposició dels punts sanitaris el seu sistema de distribució amb equip de repartidors propi. D’aquesta manera, es va poder oferir subministrament als hospitals en tan sols unes hores.

En concret, s’han beneficiat d’aquesta iniciativa solidària 99 hospitals, 39 centres d’Atenció Primària, 28 residències, 12 hotels medicalitzats i altres quatre organitzacions que han prestat els seus serveis en la lluita contra la pandèmia de la Covid-19 a Andalusia, Aragó, Cantàbria, Catalunya, Castella-la Manxa, Castella i Lleó, Comunitat de Madrid, País Valencià, Extremadura, Galícia, Illes Balears, Canàries, Navarra, País Basc, Principat d’Astúries i Regió de Múrcia.

La companyia, a més, informa del desglossament del repartiment de litres realitzat per comunitats. Així, ha subministrat més de 78.406 litres a prop de 50 centres catalans. La següent regió que ha rebut un volum major és el País Valencià, que ha superat els 71.591 litres en 60 centres sanitaris i, en tercer lloc, la Comunitat de Madrid, amb més de 22.200 litres per a 21 hospitals i un hotel medicalitzat.

Així mateix, a Andalusia són 14 els hospitals als quals Aquaservice ha subministrat prop de 17.558 litres d’aigua de manera gratuïta, 10 a Galícia (més de 5.836), 6 a Castella-la Manxa (més de 5.016) i 4 en Regió de Múrcia (més de 4.931), País Basc (més de 3.854) i Aragó (1.590).

Finalment, s’han subministrat prop de 4.539 litres a un únic centre canari -l’Hospital Nuestra Señora de la Candelaria de Santa Cruz de Tenerife- i entorn de 770 litres tant a l’Hospital Són Espases de Palma com als següents centres: Hospital Valdecilla (Santander, Cantàbria), Hospital Don Benito-Villanueva (Badajoz, Extremadura) i Hospital de Navarra, a Pamplona.

INICIATIVA

Aquaservice va començar el seu projecte ‘Aigua Solidària’ el mes de març passat a la Comunitat de Madrid proporcionant un subministrament gratuït, permanent i il·limitat per al personal sanitari de l’hospital temporal creat a Ifema i per a diversos hospitals públics (Hospital de l’Henares, Hospital de Fuenlabrada i Hospital Príncep d’Astúries).

A més, va oferir subministrament gratuït d’ampolles d’aigua de 50 cl per a l’atenció dels malalts hospitalitzats en altres centres públics, com l’Hospital Infanta Leonor de Vallecas, Hospital Universitari de Getafe, Hospital de Guadalajara i l’Hospital de Torrejón d’Ardoz.

Després de decretar-se l’estat d’alarma pel coronavirus, Aquaservice va assignar immediatament els recursos necessaris per a prestar un servei d’urgència i de distribució d’aigua embotellada amb dispensador als hospitals per a atendre les necessitats del personal sanitari. Una iniciativa que més tard es va ampliar a aquells centres que van sol·licitar l’ajuda de la companyia en diferents punts d’Espanya.

L’empresa assegura ara que “mentre es mantinguin aquestes circumstàncies extraordinàries i les necessitats de subministrament d’aigua, Aquaservice seguirà amb el seu pla d’ajuda als hospitals prestant els seus serveis de manera gratuïta, amb la finalitat de fer costat al sistema de salut pública en els seus esforços per a resoldre la crisi sanitària actual”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa