Antivacunes apedreguen l’hospital d’Oriol Mitjà a Papua Nova Guinea

L’epidemiòleg Oriol Mitjà ha denunciat aquest dijous que l’hospital a l’illa de Lihir de Papua Nova Guinea, on es troba ara treballant al Pacífic, ha rebut recentment un atac d’un grup de persones antivacunes: “Ens van llançar pedres i volien saltar els límits de l’hospital per agredir-nos; ens culpabilitzen perquè liderem la campanya de vacunació”, ha explicat el doctor, convençut que “el fanatisme i els antivacunes estan fent mal” a la lluita contra la Covid. Tot i aquest ensurt, Mitjà ha dit en una entrevista a El Món de RAC 1 que a Papua Nova Guinea hi ha anat per “allunyar-me de mals de cap que tenia a Catalunya” a causa de “la pressió dels mitjans”. “Respondre preguntes de tot arreu és esgotador, aquí estic més relaxat”, ha confessat.

Mitjà ha explicat que a Papua Nova Guinea “no arriben les vacunes ni la informació sobre la Covid” i hi ha “un 70% d’antivacunes”. Només un 2% de la població (nou milions de persones) està vacunada. El metge diu que les persones s’informen a través de Facebook i per aquest canal reben informació falsa. “S’han cregut discursos acientífics i alguns diuen que la vacuna els matarà d’aquí a dos anys, també els preocupa molt l’esterilitat i a les dones que no puguin tenir més fills”.

L’expert ha assegurat que en països com Papua Nova Guinea hi estan tenint molta influència “branques d’esglésies evangelistes i pentecostals” que pensen que la fi del món s’acosta i que s’imposarà a les persones “la marca de la bèstia, Satanàs”, i això servirà per “entrar o no al cel”. “Creuen que la vacunació és una forma de posar-los en una llista i que no se’ls obriran les portes del cel”, afegeix Mitjà. Els científics intenten combatre aquests discursos parlant de la seguretat i l’eficàcia de les vacunes.

Segons Mitjà, a Papua Nova Guinea la Covid no s’ha viscut amb intensitat fins ara. “El primer any no el van viure perquè van tancar fronteres i el que entrava el posaven en quarantena; ara pateixen la primera onada de Covid, comencen a veure morts i escenes semblants a les d’Itàlia i Catalunya en la primera onada; per mi ha estat fer un salt enrere”, ha reconegut l’epidemiòleg.

Comentaris

  Que no hagi de sortir per potes. Novembre 18, 2021 | 17:40
  NORMAL. Els nadius ja n'estan farts d'aquests que van de salvavides i de colons. Estan sans, es troben bé i no tenen perquè inocular-se virus i malalties que ves a saber si no les hi porten els europeus envasades! Som al SXXI, però les formes d'aquest colonitzador sembla del SXIX.
   S'ho ha buscat Novembre 19, 2021 | 00:14
   S'ho ha buscat, ara que no es queixi. L'empatia amb la cultura local brilla per l'abscència. Com diu un altre comentari, els colons del S.XXI amb careta d'angelets.
  Ja ho sap. Novembre 18, 2021 | 17:41
  Qui no vulgui pols, que no vagi a l'era!
  Estàveu avisats! Tic, tac, tic, tac Novembre 19, 2021 | 09:16
  Doncs nosaltres estem convençuts que “el fanatisme i els proteràpia gènica estan fent mal” a la lluita contra la Covid. Estàveu avisats

Nou comentari