Foment del Treball reconeix Àngel Simón, president d’Agbar, com a Empresari de l’Any

El també vicepresident executiu de SUEZ ha rebut la medalla que reconeix la seva trajectòria professional al capdavant de la companyia

Ángel Simón, president d’Agbar i vicepresident exetuiu de SUEZ, ha rebut la Medalla d’Honor a l’Empresari de l’Any que otorga foment del Treball. Simón, que ha fet partíceps del reconeixement tots els treballadors del grup, ha estat escollit per la seva trajectòria professional i el seu lideratge al capdavant de la companyia, a més de per la defensa de la col·laboració público-privada i els esforços per garantir l’accés a l’aigua i el sanejament a tothom. De la mateixa manera, la medalla també posa en valor la posició d’Agbar com a referent mundial en gestió de l’aigua en un moment en què l’escassedat creixent de recursos hídrics i el desafiament que suposa l’emergència climàtica fan imprescindible una gestió basada en el coneixement, l’experiència i la innovació.

En rebre el premi, Simón ha recordat “el treball de totes les persones que durant sis generacions, en els 150 anys de trajectòria de la companyia, han anat construint Aigües de Barcelona”. Una companyia, ha recordat, molt vinculada a la ciutat, que a través del model de gestió de l’aigua d’Agbar s’ha posicionat com “un hub mundial” en la matèria en què cal “seguir treballant, conjuntament totes les parts, empreses i administracions, per recuperar l’impuls d’un projecte il·lusionant que ha estat present en els millors moments de la història de la nostra ciutat”. Pel que fa a la pandèmia, a més, Simón ha remarcat el paper de les empreses del sector que, ha dit, “hem treballat i continuarem treballant per donar resposta a aquesta crisi, plenament compromeses i implicades per generar solucions concretes”. A més, Ángel Simón ha recordat que durant aquests mesos crítics “l’aigua ha tingut un paper essencial” com a servei que ha estat garantit en tot moment i que, a més, es van reforçar les mesures dirigides als col·lectius vulnerables.

Pere Aragonès, Ángel Simón, Josep Sánchez Llibre, Teresa Ribera i Jaume Collboni durant l’entrega de la Medalla d’Honor de Foment del Treball al president d’Agbar | Aigües de Barcelona

Les medalles d’honor de Foment del Treball són un guardó anual instaurat el 2007 i que, com a màima distinció de l’entitat, volen reconèixer empresaris que hagin tingut un paper significatiu al llarg de l’any que s’acaba i que siguin un referent per l’exemplaritat de la seva trajectòria. A l’entrega d’enguany, que s’ha pogut seguir per streaming, hi han assistit els ministres espanyols de Transició Ecològica i Sanitat, Teresa Ribera i Salvador Illa; el vicepresident de la Generalitat en funcions de president, Pere Aragonès; i el tinent d’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, a més del president de Foment, Josep Sánchez Llibre.

Nou comentari