El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’ANC es posiciona en contra la candidatura dels Jocs Olímpics
  • CA

El plenari de socis de l’Assamblea Nacional Catalana (ACN) ha decidit posicionar-se en contra de la candidatura dels Jocs Olímpics d’hivern 2030, en una votació unànime aquest cap de setmana. D’aquesta manera, l’entitat s’uneix a la plataforma Stop Jocs Olímpics en el que ells mateixos defineixen com una “acció en contra una campanya d’espanyolització totalment incoherent amb la lluita per la independència”. L’Assamblea també ha afirmat que els motius d’aquest posicionament són socioeconòmics, ecològics i nacionals.

La candidatura dels Jocs Olímpics d’hiver ha creat controvèrsia entre les entitats i les associacions catalanes. Tot i que hi ha arguments a favors, tal com ha exposat l’Assamblea, també hi ha una gran part de la societat catalana en contra, d’aquí l’organització de Stop Jocs Olímpics. “La visualització externa dels Jocs serà en clau nacional espanyola i contribuirà al missatge de falsa normalització de la situació política”, ha explicat l’entitat en un comunicat aquest dilluns. Així doncs, l’Assamblea ha recordat que la candidatura conjunta amb Aragò denota un acomodament amb la situació catalana i de l’Estat.

Pel que fa als altres factors socioeconòmics i ecològics, l’Assamblea ha afirmat que el Pirineu podria estar en perill si s’hi celebren els Jocs Oímpics 2030. En aquest sentit, l’entitat ha recordat que “els arguments socioeconòmics en contra dels Jocs Olímpics d’hivern se centren en el model de desenvolupament que aquest tipus d’esdeveniments esportius afavoreixen”. En aquest context, han descrit que és un model de turisme massificat i que provocaria “activitats de poc valor afegit i depredadores del territori”.

Per aquests motius, l’Assemblea Nacional Catalana ha expressat la seva posició contrària a la candidatura “catalano-espanyola” als Jocs Olímpics d’Hivern 2030, perquè segons ha explicat en el comunicat, considera que aquesta candidatura “forma part de l’agenda del reencuentro de l’estat espanyol i implicarà una campanya d’espanyolització totalment incoherent amb la lluita per la independència”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Independentista a febrer 14, 2022 | 17:08
    Independentista febrer 14, 2022 | 17:08
    Absolutament d'acord, companys. Amb l'afegitó de què, si els jocs fracassen - molt posible amb el canvi climàtic, que pot deixar el Pirineu sense neu- les pèrdues les haurà d'assumir Catalunya, cosa què ben segur, no passaria si el lloc fos un altre
  2. Icona del comentari de: blup a febrer 14, 2022 | 20:09
    blup febrer 14, 2022 | 20:09
    I A la meva família tothom hi estem en contra, també! Com deia aquell, encara haurem de veure desfilar a la Leonor com ho va fer anys enrera el preparao a le nostres terres.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa