Àlex Arenas veu “molt baixa la possibilitat” d’un retorn a les escoles l’11 de gener

Reclama que es facin plans per seguir l'activitat educativa a distància

El doctor en Física de la Universitat Rovira i Virgili (URV) Àlex Arenas ha donat el toc d’alerta aquest dimarts sobre la tornada a les escoles a partir de l’11 de gener. Segons Arenas, tenint en compte les “previsions actuals” i en el supòsit que “no empitjoren”, cosa que considera “poc probable”, la “possibilitat de tornar a les escoles el dia 11 de gener és molt baixa”. És per això que el científic recomana fer-se “a la idea” i aprofitar el Nadal “per fer plans i optimitzar la teleeducació”.

Arenas, crític amb alguns aspectes de la gestió de la pandèmia a Catalunya, és un defensor de la reducció de la mobilitat per tal de garantir que el virus de la Covid-19 no es transmeti. A principis de desembre va advertir que la tercera onada podria ser “un tsunami”.

El conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló, va explicar la setmana passada que s’ampliaven les vacances escolars per tal de reduir la possiblitat de contagis després de les festes de Nadal, quan es preveu que es produeixin més contactes de risc. Bargalló va afirmar a més que en cap cas es tancarien les escoles i que en l’escenari més restrictiu es mantindrien serveis essencials.

El Govern de la Generalitat ha estat un dels defensors de mantenir les escoles obertes, defensant-les i tot com a útils per lluitar contra la Covid-19, segons va dir la consellera de Salut, Alba Vergés la setmana passada.

Nou comentari