Àlex Arenas vaticina una sisena onada de Covid a la tardor

L'investigador assenyala la ventilació com un dels principals factors a tenir en compte

El físic Àlex Arenas ha alertat que una sisena onada de coronavirus és “probable” i l’ha situat a la tardor. En un fil al seu compte de Twitter, l’investigador ha reconegut que “ningú té una bola de vidre” però que hi ha “models” que poden preveure “possibles escenaris”, i això fa que es pugui pensar que s’apropa “una tardor complicada”. No obstant, el científic diu que aquesta onada “es pot apaivagar ara”.

Arenas considera que per tal d’evitar que aquesta sisena onada sigui forta, cal centrar-te en garantir una bona ventilació dels espais. El matemàtic alerta que un dels “factors que farien repuntar la incidència a la tardor” seria el “retorn als espais tancats mal ventilats”. Per altra banda, insisteix que la millor manera per combatre qualsevol onada és tenir molta població vacunada contra la Covid-19. També apunta “l’alta contagiositat” de la variant Delta com un dels factors principals

“Dependrà molt de la ‘davallada’ de l’agost deguda a les vacances, i de l’estratègia de vacunació que es decideixi a l’inici escolar. Nosaltres treballem amb un 70%, però és possible que sigui una mica inferior“, diu l’investigador en una darrera piulada.

Nou comentari