Àlex Arenas reclama a Educació que clarifiqui què passa a les escoles amb la Covid-19

La conselleria farà balanç de la pandèmia als centres aquest dijous i recorda que Salut fa estudis epidemiològics per determinar quins centres tanca

El físic de la Univeristat Rovira i Virgili (URV) Àlex Arenas ha reclamat aquest dimecres a la conselleria d’Educació que lidera Josep Bargalló que clarifiqui quina és la situació de la Covid-19. “Demano que expliquin què s’està fent i quin protocol s’aplica, perquè ningú ho te gens clar”, ha comentat el científic en declaracions a ‘El Món’. A banda, Arenas —que aposta per la teleducació per reduir la mobilitat en els nivells on sigui possible— es preguntava en el seu perfil a Twitter si existeix “un pla clar, i pensat, sobre que es farà els dos mesos vinents d’intensificació de la Covid-19” i també si s’ha dissenyat “un pla telemàtic per als alumnes”. L’expert ha advertit que “veurem un increment de casos important a les aules” i ha afirmat que no s’estan tancant els centres amb dos grups confinats.

‘El Món’ ha tingut accés al testimoni d’un professor d’un centre de Badalona que afirma —sota condició d’anonimat— que efectivament els protocols no s’estan seguint tal i com estan dissenyats. En el cas del lloc on treballa hi ha un grup que va estar cinc hores confinat. Després de decidir-se el confinament del grup pel matí es va determinar que finalment, al cap de cinc hores, que no calia perquè feia moltes hores que la persona positiva no havia estat a la classe.

Fonts d’Ensenyament consultades per ‘El Món’ sobre aquest punt han explicat que “davant l’aparició d’un o més casos Salut fa un estudi epidemiològic per determinar quin confinament cal”. La conselleria, però, no ha fet més comentaris perquè demà té previst fer una roda de premsa on exposarà el balanç de la Covid-19 als centres escolars i té previst explicar-hi també les incidències que hagin pogut sorgir.

A les xarxes socials estan apareixent testimonis de persones que afirmen ser docents de centres escolars o pares d’alumnes i adverteixen que els protocols no s’estan complint.

 

 

Les darreres dades

Segons les dades a 21 d’octubre, a Catalunya hi ha un centre confinat d’un total de 5.131 i 2.013 grups confinats, d’un total de 72.000. Les persones confinades són 48.067; els positius en els darrers 10 dies són 3.577, i els acumulats 9.648. Segons les dades d’Eduació, del total de positius, 8.637 són alumnes; 919 professors i altres professionals del centre, i 919 professionals externs.

Nou comentari