Arenas creu que a bars d’universitats i hospitals també caldria demanar el passaport Covid

El catedràtic de Física de la Universitat Rovira i Virgili (URV) i membre del comitè assessor d’expert contra la Covid-19, Àlex Arenas, ha dit aquest dilluns en declaracions al programa Cafè d’idees de La 2 que bars i restaurants d’hospitals, universitats i centres educatius s’hauria de demanar certificat Covid com als usuaris d’aquesta mateixa tipologia d’establiments en altres contextos. “No entenc per què no entren dins del mateix cabàs que la restauració, són serveis on no es demanaria i no s’entén”, ha dit Arenas. “Des del punt de vista epidemiològic és el mateix que estigui al carrer o estigui dins d’una universitat, on hi haurà 400 persones menjant: aquesta incoherència em quadra”, ha reblat el científic.

El comitè d’experts va recomanar demanar certificat Covid a la restauració, però també a cinemes i teatres, dos àmbits que el Govern finalment va decidir excloure. Els dictàmens d’aquest comitè no són vinculants. Arenas ha explicat que el comitè ha passat setmanes discutint sobre el certificat covid i que s’ha revisat tota la literatura disponible sobre el tema i comprovant les dades de brots en cada àmbit. L’expert ha explicat que s’ha establert un semàfor d’acord amb un seguit de criteris per comprovar en quina situació de risc està el país i que un indicador important és els tests antigènics ràpids en persones simptomàtiques, termòmetre sobre l’evolució de la pandèmia.

Arenas ha afirmat que confia que davant del nou context epidemiològic la petició del certificat serveixi per reduir “una mica” l’augment de contagis, “si ens ho prenem seriosament”, en referència a la part de responsabilitat que recau en els ciutadans i els establiments. L’expert també ha reconegut que el “procés comunicatiu” per part de les autoritats a l’hora d’implementar la nova mesura no ha anat bé, pels dubtes que genera en els negocis la forma d’aplicar la revisió de certificats. Per exemple, Arenas ha dit que “no té ni cap ni peus des del punt de vista epidemiològic demanar el certificat quan estàs a dins i assegut”. “Hi ha una manca de comunicació de les autoritats, que ens falla”, ha assegurat l’expert.

Comentaris

    Discriminación Novembre 29, 2021 | 21:38
    Si que hay " EXPERTOS " por ahí. Como los charlatanes de antaño. Pero esto que c. es, que pasa, que hay dos clases de bares ahora, que discriminación es esa de unos bares sí y otros no.

Nou comentari