Catalunya torna a trobar-se enmig d’un episodi de vent. El Meteocat ha avisat aquest divendres a primera hora a través del seu compte de Twitter que durant les darreres hores “s’ha reforçat el vent de component oest“, i assenyala que “bufa amb ratxes fortes i molt fortes sobretot a la meitat sud i a zones elevades”. Pel que també apunta aquest servei a la xarxa social de l’ocellet blau, els “cops màxims de vent oscil·len entorn dels 100 km/h a punts del litoral i prelitoral”. Fins i tot els Mossos d’Esquadra han repiulat els avisos del Meteocat demanant “màxima precaució a la carretera i en les activitats exteriors”.

És el segon cop en pocs dies que Catalunya es troba enmig d’un episodi de vent. Avui mateix, per exemple, més enllà del vent, a Catalunya continuen abundant els núvols. Ara bé, el mateix Meteocat assenyala que “són compactes al terç nord del territori”, i que allà hi estan deixant “precipitació feble”. Així mateix, la precipitació recollida en la darrera mitja hora ha estat de: 2.2mm a Vielha – Elipòrt, 1mm a Molló, 0.9mm a Espolla, 0.7mm a Puigcerdà i Sort, etc; segons apunta a xarxes socials. Així mateix, la neu continua caient al Pirineu i Prepirineu. La cota de neu ronda els 900 metres al vessant nord del Pirineu i entre els 700-800 m a la resta de la serralada.

Ahir mateix a la nit el Meteocat compartia una imatge del Meteosat i del radar meteorològic en la qual es mostrava una “àmplia banda de precipitació” que ha arribat al nostre país des de l’Atlàntic i que s’estén sobre el Pirineu català. Es calcula, però que cota de neu es mantindrà al voltant dels 700-800m en general. De forma puntual també caurà algun plugim a altres punts de l’extrem nord i terç oest. Per culpa del temporal actual, hi ha risc d’allaus.

Nou comentari