El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Salut alerta de l’augment d’hospitalitzacions de majors de 50 anys

La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, ha alertat sobre l’augment d’hospitalitzacions i ingressos a UCIs, sobretot de persones majors de 50 anys. Davant d’aquest context Cabezas ha dit que les terceres dosis són una prioritat, animant a demanar cita a totes les persones per qui la vacunació està oberta ara. Actualment les persones majors de 60 anys poden acudir als punts de vacunació oberts. Salut ha presentat aquest dijous l’estratègia de vacunació infantil.

Cabezas ha recordat que la incidència a 7 dies es troba en 217 casos per cada 100.000 habitants i que per grups les majors incidències es troben per sota dels 10 anys i les franges de 30 a 39 i de 60 a 69. Els casos estan tenint repercussió sobretot en atenció primària, on es van fer 17.600 visites per covid el dia 7 i 3.700 ahir dia 8. La darrera setmana es van fer 77.000 visites per Covid, un increment del 33%. La setmana passada ja havien augmentat un 34%. Aquest context pot variar amb la variant Òmicron, de la qual a Catalunya se n’han detectat cinc casos.

Davant l’augment d’ingressos, Cabezas ha demanat extremar les mesures de protecció com la mascareta, la ventilació o la distància social, a més a més de la vacunació. La secretària de Salut Pública ha recordat que Catalunya està millor ara que l’any passat, malgrat està en situació d’augment. L’any passat a hores d’ara se sortia d’una onada però, tot i així, les dades eren pitjors perquè no havia començat la vacunació. Cabezas ha recordat que aquest any el creixement de la covid va acompanyat de casos de grip i altres patologies respiratòries, que compliquen l’escenari.

En aquesta sisena onada el 4% dels casos requereixen hospitalització, és a dir, 1 de cada 25. També un de cada 100 precisa ingressar a la UCI. Les morts es produeixen en el 0,28% dels casos. Cabezas ha dit que la tercera dosi és “una absoluta prioritat” perquè “les complicacions se centren en edats altes”. Els que es vacunin ara rebran Moderna o Pfizer, les dues vacunes “molt equivalents i bones”, ha remarcat Cabezas.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Donec Perficiam a desembre 09, 2021 | 15:14
    Donec Perficiam desembre 09, 2021 | 15:14
    I qué pebrots esperen per prohibir els dinars de Nadal de les empreses (la majoria superiors a 30 persones i algunes fins a 150 i més).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa