El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Alerta per la gent que posposa la tercera dosi per trobar-se bé el Nadal
  • CA

La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, ha explicat que hi ha molta gent que està esperant a vacunar-se amb la tercera dosi del vaccí contra el coronavirus per no trobar-se malament durant els següents dies i així poder gaudir del Nadal. Segons ha apuntat en una entrevista a La Vanguardia, aquestes persones demanen ajornar l’administració de la dosi de reforç per després de les festes.

Segons ha explicat Cabezas, aquesta gent intenta evitar trobar-se malament durant aquests dies de vacances, però ha volgut deixar clar que el gran risc que corren és contagiar-se mentre esperen a vacunar-se. “És un problema amb el que ens estem trobant i que ens preocupa“, ha dit en aquesta entrevista. També ha assegurat que actualment hi ha dosis suficients per totes les franges obertes. De fet, hi ha 160.000 cites fins el 31 de desembre i 400.000 fins el 31 de gener. També ha informat que Salut preveu obrir la franja de 40 a 49 anys “en els propers dies”.

Aquestes declaracions de Cabezas arriben just després que el departament de Salut hagi decidit ampliar el nombre de persones que poden rebre la dosi de reforç del vaccí. Les persones de 55 a 59 anys ja poden demanar hora per rebre la tercera dosi. Així ho va confirmar el departament a l’ACN aquest dimarts. Salut ha anat obrint els grups de més edat perquè puguin rebre la tercera dosi -ara, tots els majors de 55 anys- i aquest dilluns va anunciar que començaria a administrar el reforç entre els vacunats amb AstraZeneca menors de 60. Els responsables sanitaris insisteixen en els darrers dies en la importància de rebre la tercera dosi quan toqui per augmentar la protecció davant la variant òmicron i més en plena sisena onada. També recalquen que cal demanar cita prèvia per poder tenir una hora determinada per ser administrat amb el vaccí.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: ciutadà a desembre 23, 2021 | 07:03
    ciutadà desembre 23, 2021 | 07:03
    Jo fa dos dies que em vaig posar la teercera dosi. I fa dos dies que -com les dues vegades anteriors- tinc febreta i malestar. Ja veig que no sóc l'únic que li passa ......

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa