El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Alerta al Govern perquè les festes il·legals es traslladen cada cop més a llocs recòndits
  • CA

La diversió clandestina en temps de pandèmia busca espais segurs, és a dir, fora de la mirada indiscreta de veïns que puguin alertar la policia. Així ho ha explicat aquest diumenge el conseller de l’Interior, Miquel Sàmper, preocupat per una tendència que sembla que augmenta. “El que més preocupa és l’augment d’aquest tipus de festa, que es fa cada vegada més i que a vegades són controlables i a vegades no perquè es busquen masies allunyades: aquest és el problema que hem detectat aquesta Setmana Santa”. En les darreres hore s’ha intervingut festes a Barcelona i a Begur.

Les intervencions a vegades poden ser conflictives: “Quan intervé la policia hi ha un grup reduït que s’hi enfronta, llavors acaben en qüestions de caire penal, això està passant, a la gran majoria se’ls aixeca acta admisnitrativa, però sempre hi ha aquell que no conforme amb l’actuació s’hi revela i llavors ja estem en delictes d’atemptat, desobediència, resistència, i llavors hi pot haver detinguts”.

D’aquest tipus de sancions en festes il·legals ja s’ha cobrat el 12% abans que prescriguin les primeres, el proper mes de maig. El ritme de cobrament d’aquestes sancions, segons Sàmper, és bo i creu que es podran arribar a cobrar totes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa