Alcanar forma el seu jovent per prevenir els contagis de covid en un projecte pioner

Els alumnes de l'Institut Sòl de Riu reconeixen que han pres consciència del risc i han après a no exposar-se al virus

L’Ajuntament d’Alcanar (Montsià) ha impulsat un projecte pioner a Catalunya per formar el jovent com a agents cívics anticovid. Una tècnica de Salut del Consell Comarcal del Montsià ha impartit als 450 estudiants de l’Institut Sòl de Riu una formació, curta i pràctica, sobre com actua el virus i què poden fer per prevenir contagis. “Ens ha explicat coses que són útils i la majoria no sabíem. Hem vist que no érem conscients del que estava passant”, ha apuntat l’alumna Ariadna Nolla. “No havíem rebut fins ara una formació tan completa, només les mesures bàsiques”, ha afegit Clàudia Fibla. El jovent s’ha empoderat per poder alertar els veïns i familiars si detecten males praxis, per evitar-les ells i protegir els seus, sobretot els avis.

L’Institut Sòl de Riu d’Alcanar és el primer de Catalunya en formar tots els seus estudiants com agents anticovid, un projecte pilot engegat per l’Ajuntament d’Alcanar, els departaments de Salut i Joventut de la Generalitat, el Consell Comarcal del Montsià i l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT). La formació ha consistit a explicar-los com actua el virus i donar-los indicacions per a prevenir contagis. “Per exemple, no sabíem que els aerosols podien arribar tan lluny o ens van donar tècniques per estar en contacte amb el virus el menys temps possible. Va estar molt bé conscienciar-nos del que estem vivint”, ha explicat Ariadna Nolla, de 14 anys.

Els joves han resolt i han après tots els usos de les mascaretes, les tipologies, les recomanacions de ventilació, la importància del distanciament social, i l’assessorament per no exposar-se al virus, per protegir-se i protegir els seus familiars, sobretot els avis. Ara saben respondre a qualsevol dubte sobre prevenció del coronavirus i estan decidits i encoratjats a difondre tot aquest aprenentatge i aplicar-lo al seu dia a dia i en la quotidianitat dels seus. “Si veiem alguna persona amb la mascareta mal posada, els ho hem de dir encara que ens responguin malament, hem d’anar dient a la gent què han de fer“, ha apuntat Clàudia Fibla, que també té 14 anys.

Nou comentari