Els alcaldes del Segrià diuen que el rastreig de contactes ha començat “fa dos dies”

Acusen Torra de centralitzar "des de Barcelona" les decisions sobre la comarca

“Fa un parell de dies que fan rastreig de contactes, però no la setmana passada”, ha assegurat aquest dilluns l’alcaldessa d’Aitona, Rosa Pujol, en una roda de premsa conjunta amb els alcaldes del Segrià afectats pel confinament a causa de la covid-19. L’alcaldessa ha explicat que el rastreig “el fem de tu a tu els alcaldes” quan saben que hi ha un positiu de covid-19.

Els alcaldes s’han queixat també de la centralització en la presa de decisions i han demanat que el Govern no faci reunions amb ells per explicar-los el que han decidit “des de Barcelona”, ha dit l’alcalde d’Alcarras, Manel Ezquerra. El batlle ha reclamat que el Govern s’assegui amb el govern espanyol per trobar solucions al conflicte obert amb el decret llei que l’Executiu català ha anunciat aquest matí i que ha generat “un embolic”.

Durant la roda de premsa, els alcaldes han reclamat poder tenir accés a dades sobre els positius, com ara les seves adreces, per poder saber si es concentren molts casos en un bloc. Es tractaria de poder fer actuacions en aquests punts, han dit. L’alcalde d’Alcarràs ha afirmat que aquesta informació ara és més important que la protecció de dades i ha insistit en poder conèixer les ubicacions, no les dades personals, de positius, per poder fer, per exemple, desinfeccions de blocs. Ezquerra ha reclamat unitat: “Hem d’anar units o no ens en sortirem i hem de deixar la política per més endavant”.

Per la seva banda, l’alcaldessa de Soses, Sandra Marco, ha insistit que els municipis del Segrià confinats necessiten una patrulla “contínua” dels Mossos d’Esquadra per fer complir les normes. De la seva banda, Josep Antoni Romia, alcalde de Serós, ha reclamat ajuda econòmica per després de la pandèmia. Els batlles volen que el Govern es comporti tal i com va fer amb la conca d’Òdena.

Reforçar els CAPs

L’alcalde de la Granja d’Escarp, Manel Solé, ha denunciat la “falta de prevenció” de les autoritats pel que fa al reforç dels centres d’assistència primària tenint en compte la campanya de la fruita i la presència de temporers. Solé avisa que encara queden dues setmanes de campanya i cal “reforçar els centres”.

En la roda de premsa els alcaldes han reclamat tenir presència del Procicat de Lleida, on sí hi té presència l’ajuntament de Lleida. Si no els deixen participar, demanen que almenys els preguntin abans les seves propostes.

A banda, també han demanat un elevat contingent de mediadors per fer entendre a algunes famílies que el confinament és necessari. Han explicat que hi ha famílies que ho entenen en cinc minuts i altres després d’unes hores.

Nou comentari