Aglomeracions tant a la costa com a la muntanya en el primer dia festiu de Setmana Santa

Les cues a les terrasses i la quantitat de gent a les platges i parcs naturals han generat crítiques

La majoria de pobles de Catalunya s’han omplert avui de visitants. Tots ells, cansats de la pandèmia, tenien moltes ganes de passejar, mullar-se els peus a la platja i asseure’s a les terrasses de bars i restaurants per gaudir del bon temps i d’uns dies de desconnexió. “Tenim ganes de sortir, però ho fem amb molta precaució”, ha assegurat a l’ACN l’Ester, veïna de Sabadell que s’allotja durant els quatre dies festius en un allotjament de Coma-Ruga. Molts altres passaran les vacances a les seves segones residències.

En la segona fase de l’operació sortida, s’han registrat cues i retencions de vehicles al llarg d’aquest matí en diverses carreteres de Catalunya. El bullici s’ha estés pel territori durant la Setmana Santa. La Lucia i la Fina es trobaven entre les persones que passejaven aquest migdia a la platja de Coma-Ruga. Elles, amigues de tota la vida de Sabadell i Castellar del Vallès respectivament, van arribar dimarts al Vendrell i passaran totes les vacances al seu apartament, després de tres mesos sense venir-hi. Les dues dones asseguren que des d’aquest dijous han començat a arribar moltes més persones a la localitat i assenyalen que tenien ganes de trencar amb la rutina. “Estavem fartes de la pandèmia, teniem ganes de sortir de l’entorn; hi ha molta gent, però mantenint les distàncies i amb les mascaretes esperem que no ens tornin a tancar”, ha dit la Fina.

Asseguts a la terrassa d’un bar, en Jesús Manuel, veí de Sant Feliu de Llobregat, també ha decidit passar els dies festius amb els seus pares i filles a la casa familiar. De fet, des de ben petit que passa els estius, les setmanes santes i alguns caps de setmana a aquest municipi. Ara, feia uns tres mesos que no l’havia trepitjat arran de les restriccions i les limitacions de mobilitat. Com la majoria de turistes, també tenia ganes de desconnectar. “A les meves filles els agrada molt l’ambient estiuenc, teníem moltes ganes de gaudir de l’aire de la platja”, ha resumit.

A altres municipis costers com Castelldefels hi havia cues als bars i restaurants per fer el vermut i dinar. La gran quantitat de persones que han marxat de Barcelona durant la Setmana Santa també han despertat crítiques, perquè s’han produit aglomeracions a les terrasses, a les platges i als parcs naturals.

Comentaris

  Doc 03/04/2021 10:27 am
  A l' Avi culer de Cardedeu: Benvolgut aixó de que la gent vagi fumant..... no és tan greu com us pugui semblar. El fum del tabac es mortal tan pels virus com pels microbis. Es clar que també perjudica els macrobis, o sigui, els humans. Cap medicament, però, esta lliure d'efectes secundaris. El problema rau en que els metges, despres d'haver acusat el tabac de ser la causa de tots els mals del món, ara no poden dir que el seu us- amb precaucions, es clar. pot ser beneficiós. així està la cosa.
  Català 03/04/2021 10:17 am
  Deuen pensar que, morzor per morir, val més fer-ho de COVID que d'avorriment
  Botifler de montesquiu 03/04/2021 10:00 am
  Ningú sap per un malalt de covid, altres malalties queden aparcades. Es a dir és detecten menys càncers, i revisión es limiten menys temps. Una cosa es per desgràcia agafo covid, altre irresponsables dels restauradors, i la gent cap els pobles.
  Sortir 03/04/2021 9:33 am
  Si que ens cal sortir. Però hem d'anar tots a llocs on hi ha més gent?
   Botifler de montesquiu 03/04/2021 9:56 am
   Visca covid, i la poca inteligencia
  JOSEP PAGÈS i CANALETA EL AVI CULER DE CARDEDEU 02/04/2021 11:22 pm
  La pregunta es clara ¿ DESPRES DE LA SETMANA SANTA TINDREN JA LA QUARTA ONADA DE CONTAGIS I MORTS ? Moran tanta Gent junta molta Gent no es ES POSA LA MASCARETA . Aixo jo u beix cada dia per CARDEDEU i GRANOLLERS entre altres Pobles del VALLES ORIENTAL . Un EL VALLES ES DE ALT RISC DE LA PANDEMIA Pero normal ningu vejila ni les policias tampoc fan cumplir a la gent es posi la MASCARETA NO FUMIN EN VORERAS ESTRETAS ya que tiran el fum a la cara de la gent que pasa per alla .
  Anònim 02/04/2021 11:03 pm
  Será la culpa también de Madrid!!!!
  Assegurant els contagis 02/04/2021 10:31 pm
  Una munió de fauna curta de gambals, han format aglomeracions prou denses com com facilitar els contagis. Es demostra una vegada més que l'estupidesa humana es manté i no davalla mai.
  FRAN BCN 02/04/2021 10:21 pm
  Ho trobo normal ja que la gent n'està fins els c...o te una depressió de.cavall...

Nou comentari