El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’Agència Espanyola del Medicament centralitzarà la distribució dels retrovirals
  • CA

L’Agència Espanyola del Medicament ha emés sengles notes informatives que ha distribuït el departament de Salut per tal de controlar els medicaments que podrien aturar la crisi del coronavirus. En aquestes comunicacions, a més d’instar a la “racionalització de les comandes” dels retrovirals en assaig alerta que a través de l’Estat d’alarma podran requisar material a les farmàcies.

 

En aquest sentit, l’Agència recorda que si bé l’ordre SND/233/2020, de 15 de març per les que s’estableixen “determinades obligacions d’informació” d’acord amb el Real Drcret 463/2020, de 14 de març que declara l’Estat d’Alarma, s’aplica a les persones jurídiques, és a dir, empreses. Ara bé, el comunicat alerta que a la vista de la “situació” es “pot portar a revisió d’aquestes mesures”, és a dir que l’obligació de llistar l’estoc també afecti a persones físiques o jurídiques que siguin “usuàries” d’aquests medicaments o bé que els utilitzin als seus procesos productius. 

 

Els medicaments retrovirals, encara en assaig clínic, i la distribució són els tocilizumab, Anticossos anti-IL6, Lopinavir-Ritonavir i Cloroquina/Hidroxicloroquina. Les sol·licituts dels hospitals s’hauran de fer en una única solicitut, amb “tots els pacients identificats i el número d’envasos necessaris”. Les normes són clares, cal llistar els estocs i informar de les necessitats per tal que l’organisme en reguli la distribució. 

 

 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa