El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Aigües de Barcelona ja ha regularitzat la meitat de les factures afectades pel decret de l’AMB
  • CA

Aigües de Barcelona ha regularitzat la meitat de les més de 300.000 factures afectades pel decret de l’AMB que durant el confinament va fer que l’import cobrat fos superior al que tocaria per una lectura estimada que va inflar el consum d’aigua. La regularització, que afecta al 20% dels clients de la companyia, s’està fent de manera automàtica a les factures emeses a partir de l’11 de novembre.

A més, la companyia ha obert un espai digital per a que els ciutadans puguin resoldre dubtes de manera senzilla i que inclou la informació inclosa a totes les factures regularitzades per l’aplicació del decret. Segons els càlculs d’Agbar després d’haver dut a terme una lectura física dels comptadors, de tot l’import a retornar només el 20% correspon al consum d’aigua, mentre que el 80% restant està relacionat amb impostos.

Salts de tram

Durant el confinament, el consum d’aigua va créixer un 9,6% de mitjana a les cases respecte al mateix període de l’any anterior. Per això, quan es va emetre la primera factura amb una lectura real es van “produir alguns salts de tram derivats d’una acumulació de consum”, expliquen des de la companyia. Aquesta situació excepcional va posar de manifest que “la normativa no estava adaptada per afrontar una pandèmia”.

Davant d’aquesta situació, l’AMB es va veure obligada a aprovar un nou decret al setembre per adaptar la normativa a la nova realitat, ja que l’anterior norma preveia que, en casos d’emergència, es pot suspendre la lectura física dels comptadors. Aigües de Barcelona va aplicar la norma per protegir els seus treballadors i clients i va procedir a fer lectures estimades, cosa que va suposar un increment del consum un cop es van fer les lectures reals perquè la ciutadania havia passat més temps a casa de l’habitual.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa