El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Acusen el Govern de “jugar a la ruleta russa” amb els residents
  • CA

El col·lectiu de familiars d’usuaris de residències geriàtriques Coordinadora Residències 5 + 1 ha acusat el Govern de “tornar a jugar a la ruleta russa” amb els residents, després de les mesures preses el 5 de gener. L’entitat qualifica els nous paràmetres de “perill per a la vida” i la “salut psíquica i emocional” dels seus familiars. Per exemple alerta que, segons la normativa, una persona vacunada amb les tres dosis contacte estret d’un positiu en una residència on la cobertura del tercer vaccí no superi el 85%, haurà d’estar 14 dies “aïllat del món i de la seva família” en habitació individual. El col·lectiu subratlla que, “per contra”, la plantilla contacte estret d’un positiu pot continuar treballant, “inclosos els no vacunats”.

L’entitat qüestiona la seguretat d’aquesta mesura, atès que un treballador no vacunat contacte estret d’un positiu tindrà “contacte directe” amb els residents, i lamenta que la Generalitat deixi treballar persones que tenen un risc “altíssim” d’infecció i que “són clarament un vector de contagi”. Alhora, Residencias 5 + 1 es pregunta a qui protegeix la Generalitat amb aquestes mesures, i es contesta que “potser a les empreses que no volen quedar-se sense treballadors, encara que sigui a costa de la vida dels residents”.

Per això consideren que després de dos anys de pandèmia, els usuaris de residències “continuen patint un tracte absolutament discriminatori“, i alerten que “es vulneren els seus drets fonamentals més bàsics”. El col·lectiu considera les mesures “absolutament il·legals”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa