El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Tres regions de Catalunya passen dilluns a la fase 2: quines activitats es permetran?
  • CA

L’Alt Pirineu i Aran, el Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre són les regions sanitàries que a partir de dilluns passaran a la fase 2. Així ho ha anunciat aquest divendres el ministre de Sanitat, Salvador Illa, a la seva compareixença posterior al Consell de Ministres extraordinari. Les regions sanitàries de Girona, Catalunya Central, Lleida i les comarques del Garraf i l’Alt Penedès hauran de mantenir-se a la fase 1 una setmana més, en principi.

A la fase 2 s’amplien les activitats permeses sempre que es compleixin les mesures de seguretat:

  • Es permetrà la mobilitat dins la regió sanitària en grups de com a molt quinze persones.

?

  • Els enterraments tindran un límit de vint-i-cinc persones a l’aire lliure i quinze en espais tancats sempre que es respectin les mesures de seguretat.

?

  • Els casaments no podran superar el 50% de l’aforament de la instal·lació on es celebrin i tindran un límit de cent persones a l’aire lliure i cinquanta en espais tancats

?

  • No hi haurà franges horàries per a practicar esport o passejar per a les persones de fins a 70 anys, però entre les 10 i les 12h i les 19 i les 20h només podran sortir els col·lectius vulnerables.

?

  • Els comerços de menys de 400 m2 podran obrir i fer rebaixes sempre que aquestes no provoquin aglomeracions. L’aforament estarà limitat al 40% i hi haurà franges específiques per majors de 65 anys. 

?

  • Els centres comercials podran obrir sempre que es limiti l’aforament al 30% a les zones comuns i al 40% dins dels establiments. Els clients no podran utilitzar les zones comunes més que per anar d’un establiment a un altre. Estarà prohibit l’us de zones recreatives o àrees de descans. 

?

  • Els espectacles tindran un límit d’un terç de l’aforament i amb les butaques reservades. En els que siguin a l’aire lliure el públic no superarà les 400 persones ni el terç de l’aforament.

 

  • Els llocs de culte tindran una limitació de l’aforament del 50%.

?

  • Els hotels podran obrir les zones comunes amb un límit d’un terç de l’aforament. S’hauran de ventilar dues hores abans. Les activitats d’animació no podran superar les vint persones.

?

  • Es permet l’us de les platges de la mateixa regió sanitària per a activitats esportives o d’oci sempre que sigui individualment i respectant la distància de seguretat. 

?

  • Les piscines recreatives no podran superar el 30% de l’aforament i es desinfectaran les superfícies de contacte com a mínim tres cops al dia. Per accedir-hi s’haurà de concertar cita prèvia i s’organitzaran horaris per torns. No es podrà fer us de les dutxes ni les fonts d’aigua. Es recordaran per megafonia o cartells les normes de seguretat i es distribuirà l’espai amb senyals al terra per respectar la distància de seguretat. 

 

  • La restauració podrà obrir al públic pel consum dins del local sense superar el límit del 40% de l’aforament. No estarà permès l’autoservei i no es podran utilitzar les cartes d’ús comú. Les terrasses mantindran la limitació del 50% de les taules i s’hauran de desinfectar les superfícies de contacte.

 

  • Les biblioteques, museus i monuments no podran superar un terç de l’aforament. Hi haurà barreres de protecció i cartells amb les normes de seguretat. No es podran utilitzar elements comuns com audioguies o fulls informatius, però a les biblioteques si que es podran utilitzar els ordinadors sempre que es desinfectin inmediatament després.

 

  • Es podran reprendre les competicions de les lligues professionals a porta tancada. La premsa hi podrà accedir per fer la retransmissió. Els clubs podran fer entrenaments en grups de màxim catorze persones i utilitzar els vestuaris. 

 

Consulta les concrecions al BOE.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa