Com aconseguir els ajuts per comprar un cotxe elèctric

El Govern posa en marxa un paquet d'ajuts de 65 milions d'euros

Els cotxes elèctrics són molt més cars que els vehicles que funcionen per combustió. Depenent de l’ús que se’n faci, aquesta inversió es pot recuperar gràcies als diners que et pots estalviar en combustible, ja que l’electricitat és molt més barata que la benzina o el dièsel, però el cert és que la despesa inicial és força gran. La Generalitat, però, ha posat en marxa un paquet d’ajuts de 65 milions d’euros per aquelles persones que vulguin comprar un cotxe elèctric o instal·lar-se punts de recàrrega.

El pressupost d’aquest pla multiplica per quatre l’anterior. De fet, l’objectiu del Govern és incrementar el nombre de cotxes elèctric que circulen a Catalunya, i es vol augmentar en un 8% i un 10% les matriculacions d’aquest tipus de vehicles al nostre país. El Govern preveu tramitar uns 7.000 expedients, i els ajuts es podran demanar fins el 31 de desembre de 2023. S’hauran de sol·licitar de manera telemàtica a través de l’oficina de tràmits de la Generalitat o bé a través de la plataforma EACAT per administracions públiques. Segons informa el Govern, cal descarregar-se un forumlari en format pdf per introduir-hi la informació necessària i adjuntar els documents segons el tipus d’ajut abans d’enviar la sol·licitud.

Aquest ajuts podrà ser sol·licitat per a persones físiques, autònoms, comunitats de propietaris o administracions sense activitat econòmica que hagin comprat un cotxe d’aquest tipus o que des del 20 d’abril hagi instal·lat un punt de recàrrega. La partida del Govern per ajudar aquells que hagin apostat per vehicles elèctrics arribarà fins als 30,7 milions d’euros. Per a les persones físiques i autònoms, els ajuts aniran des dels 1.100 euros (en el cas de les motos) fins als 9.000 euros (en el cas de furgonetes amb desballestament d’un altre vehicle). L’ajut per a la compra d’un turisme amb més de 90 quilòmetres d’autonomia és de 4.500 euros, i ascendeix a 7.000 si també acredita el desballestament del vehicle vell. 

Comentaris

    Erc forrant als rics, empobrint als miserables 23/09/2021 10:39 am
    Per augmentar la factura electrica als pobres, que segur que no tenen la pasta, aquesta ricatxa d'er.ricos, subvenciona als ricatxos. PAGURM IMPOSTOS PER FORRAR ALS RICS. gracias junqueras.moet d'or

Nou comentari