Obren les cites per a la vacunació d’adolescents

S'obre la franja de vacunació de 12 a 15 anys, que afecta a uns 300.000 joves

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha anunciat en la roda de premsa posterior al consell de Govern d’aquest matí que a partir de demà els adolescents d’entre 12 i 15 anys ja podran demanar cita per vacunar-se, els nascuts entre el 2006 i el 2009, sempre que tinguin els 12 anys fets. “Cal protegir a un col·lectiu que ha patit molt els efectes de la pandèmia, sobretot les restriccions”, ha dit Aragonès. Aquesta franja d’edat representa a uns 300.000 joves. La cita s’ha de demanar a través de la web vacunacovid.cat. El Departament de Salut ha recordat però que els menors de 16 anys han d’anar a vacunar-se acompanyats dels pares o el tutor legal.

80.000 dosis disponibles

La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha fet també una crida al conjunt de la població a demanar cita per vacunar-se. Segons ha explicat, hi ha unes 80.000 dosis disponibles. Ha recordat que és possible vacunar-se allà on s’estigui estiuejant però ha demanat que es tingui en compte que la segona dosi s’haurà d’administrar al mateix lloc.

També s’ha anunciat avui que el 58% de la població de Catalunya ja disposa de la pauta completa, i un 61% de la població té almenys una dosi de la vacuna, unes dades “molt positives” segons el president de la Generalitat.

Comentaris

    Fonxo58@gmail.com 03/08/2021 1:42 pm
    Aquet del Opus no sha eneterat

Nou comentari