El 84% d’UCI’s a Catalunya estan ocupades per pacients de Covid-19

El 84% de les UCI’s del sistema sanitari català estan ocupades per pacients de covid-19, ha dit aquest dilluns la consellera de Salut, Alba Vergés. Arrenca una setmana complexa per a la qual el sistema s’ha estat preparant els darrers dies ampliant la capacitat per atendre els nous pacients que arribin.

“La setmana passada vam dir que era complicada i que continuaríem així perquè el nombre de casos va creixent i sobretot els que necessiten hospitalització convencional o UCI”, ha recordat Vergés.

La consellera ha recalcat que arrenca una setmana en què es vol posar el focus sobre les UCI’s perquè “també serà complicada” ja que “els nivells d’ocupació són alts”. Per això ha destacat els nous espais que s’han habilitat a Barcelona i el Vallès per alentir l’entada de persones als hospitals. “Hem de treballar perquè quan entrin hi hagi els professionals i els espais per atendre’ls”, ha subratllat.

Pel que fa als tests ràpids, Vergés ha comentat que n’arribaran 25.000 i que prioritàriament aniran per a usuaris i professionals de residències.

Nou comentari