Més de 82.000 cites programades per a vacunar nens en només dos dies

El Departament de Salut ha informat que entre les 14h del dilluns, moment en què es va obrir la cita prèvia per a la vacunació d’infants d’entre 5 i 11 anys, fins a les 20h d’aquest dijous, s’han programat un total de 82.071 cites, a través del web de cites prèvies habilitada per la Generalitat.

A banda, la Comissió de Salut Pública estudiarà aquest dijous si amplia la tercera dosi de la vacuna contra la covid-19 a la franja d’edat dels 50 als 59 anys, segons ha confirmat aquest dimecres la ministra de Sanitat, Carolina Darias. La titular de la cartera sanitària ho ha dit a la roda de premsa posterior al Consell Interterritorial de Salut, que la reuneix amb els consellers del ram d’arreu de l’Estat espanyol. La proposta no ha entrat avui a l’ordre del dia de la reunió. A més del col·lectiu de 50 a 59 anys, la Comissió de Salut Pública també estudiarà si amplia la inoculació de la dosi de reforç a les persones amb pauta completa d’AstraZeneca.

D’altra banda, Darias ha descartat ara com ara aplicar noves restriccions. La ministra ha reiterat el missatge de la importància de la vacunació, i en aquest cas de la dosi de reforç, i ha posat com a exemple que allà on el virus té menys incidència, ara com ara, és entre el col·lectiu de 70 anys amunt, que majoritàriament ja l’ha rebut. És poc probable, doncs, que la Comissió de Salut Pública decideixi demà una altra cosa que no sigui ampliar la tercera dosi als dos col·lectius proposats.

Pel que fa a la variant òmicron. Darias ha confirmat que ara com ara hi ha 40 casos confirmats i diversos en estudi. Dels ja confirmats, la meitat estan relacionats amb viatges a zones de risc, i l’altra meitat no. Així, la variant dominant continua essent la delta, en un context d’augment de la corba de contagis. 

Nou comentari