El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El 50% de nous casos de Covid-19 a Catalunya són asimptomàtics
  • CA

El 50% dels nous casos de Covid-19 que es registren a Catalunya corresponen a persones asimptomàtiques, que apareixen en cribratges i que es fan la prova perquè han estat contacte estret d’altres que han donat positiu, ha informat aquest dijous el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon.

Per la seva banda, el subdirector general de Vigilància i Resposta a Emergències de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, Jacobo Mendioroz, ha advertit que aquestes persones asimptomàtiques malgrat “no tenir cap problema, poden encomanar” el virus a d’altres. “Encara que una persona es pugui trobar bé —ha alertat el doctor—, ha de mantenir en tot moment les mesures recomanades de distància i mascareta”.

Mendioroz ha assenyalat que “si una persona asimptomàtica contagia una altra, aquesta altra tindrà símptomes al cap de 5 o 7 dies i durant aquest temps farà vida normal”. En la darrera setmana, Catalunya ha registrat uns 1.500 casos nous i la meitat són asimptomàtics. “La meitat no en són conscients i no tenen cap impediment per fer el que consideren vida normal, però el fet de trobar-se bé, no implica no ser contagiós”, ha afegit Mendioroz.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa