Gairebé 45.000 usuaris han demanat cita aquest dilluns a la tarda per vacunar infants d’entre 5 i 11 anys, la primera amb el període habilitat. En concret, des de les dues del migdia, moment en què s’ha obert la cita prèvia per a la vacunació d’aquest grup d’edat, fins a les vuit del vespre, s’han donat 44.597 cites, a través del web habilitat. La vacunació d’aquest col·lectiu començarà dimecres vinent. El Departament de Salut recorda que el grup prioritari a vacunar són les persones majors de 60 anys per a l’administració de la dosi de record.

El Departament de Salut ha admès aquest dilluns que està tenint dificultats per aturar la sisena onada, que presenta una tendència de creixement sostingut. Les autoritats sanitàries han reiterat que cal aturar la interacció social per frenar la “tendència creixent” que, segons ha dit la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, “ens preocupa molt”. De fet, Salut activa la fase de mitigació, que suposa un seguit de mesures per alleugerir l’impacte de la pandèmia sobre el sistema sanitari. “Tot i que les dades de la sisena onada són millors que les d’anteriors onades hi continuen havent molts cassos i, tot i que els percentatges siguin baixos, estan produint pressió en el sistema sanitari i necessitem col·laborar tots per frenar aquesta situació”, ha advertit Cabezas.

En una roda de premsa sobre la situació epidemiològica, la directora del CatSalut, Gemma Craywinckel, ha dit que al nostre entorn “es pot tenir la sensació que no estem en pandèmia”, però ha assegurat que “hem de reconèixer que sí ho estem”. Craywinckel afirma que “el sistema sanitari està aquí”, però ha alertar que en aquests moments “està sent molt pressionat”. De fet, la directora del CatSalut ha reconegut que “cada vegada se’ns fa més difícil contenir l’onada si la ciutadania no entén que estem en una situació molt complexa perquè la pandèmia no ens ha abandonat”.

Nou comentari