El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El 40% dels nous casos de Covid són en nens i adolescents
  • CA

Catalunya es prepara per entrar en una nova fase de la sisena onada, que comença a donar símptomes de desacceleració i obre un nou escenari per a les autoritats sanitàries, que ja preparen un canvi en la gestió de la pandèmia per centrar-se en els casos més greus. Tot i que els casos continuen desbocats, gairebé el 40% dels nous positius es registren en nens i adolescents, la majoria dels quals passa la malaltia sense tenir símptomes i tenen pocs possibilitats d’acabar a l’hospital.

Segons les dades del departament de Salut, dels 250.000 positius que s’han notificat l’última setmana, gairebé 100.000 corresponen als menors de 19 anys, el que suposa un 39% del total, quan la setmana anterior representaven el 29%. La franja 0-9 és la que registra més contagis amb 50.708 positius, mentre que a la 10-19 se n’han detectat 46.500. De fet, aquests dos grups d’edat són els que registren una evolució més negativa de la incidència, mentre que en els majors de 50 anys es comença a notar un cert estancament el nombre de nous contagis o fins i tot hi ha una lleugera caiguda.

La secretaria de Salut Pública, Carmen Cabezas, ha justificat l’elevada incidència de la Covid-19 en els menors de 19 anys pel “gran esforç” que s’està fent per detectar nous casos a les escoles. Segons Cabezas, enguany s’han fet gairebé 340.000 tests d’antígens a les farmàcies a nens de més de sis anys amb una positivitat del 7,16%, un terç de la que té la població general. “La incidència s’ha frenat en els majors de 50 anys i creix més a les franges més joves pel gran seguiment que es fa a les escoles”, ha explicat aquest migdia en roda de premsa.

Millora de la situació als hospitals

L’evolució de la situació als hospitals també comença a donar signes de millora. El nombre de persones ingressades a les UCI catalanes ha baixat de 500 per primera vegada en molts dies. Salut ha notificat 18 pacients crítics menys que en l’anterior balanç, mentre que els ingressos totals es mantenen estables al voltant dels 2.800. En les últimes hores s’han notificat més de 36.000 casos nous i 40 morts, per sota del que havia estat comunicant Salut aquests dies.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa