Més de 300 persones en estat greu a Catalunya pel coronavirus

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha anunciat que hi ha més de 300 persones en estat greu a Catalunya pel coronavirus. En roda de premsa aquest dissabte al migdia, Vergés ha vaticinat que “cada vegada tindrem més pressió en els centres assistencials”. A més, la consellera de Salut ha assenyalat que “és molt important protegir les persones més vulnerables, però no només les afecta a elles”. En aquest sentit, ha insistit que “no és un virus de gent gran i persones vulnerables”.

Per això, Vergés ha deixat clar que “el més important és reduir la transmissibilitat, quedar-se a casa, mantenir el distanciament social i les mesures d’higiene”. “És molt important no deixar passar el temps, perquè la falta d’actuació pot ser dramàtica”, ha sentenciat.

Durant la roda de premsa, la consellera de Salut ha explicat també que “estem en una epidèmia que té 14 dies de durada” i que, per tant, “les mesures que prenem avui es notaran a partir de 14 dies.  En relació a l’app que va activar Salut, Vergés ha detallat que ja són més de 500.000 les persones que han introduit les dades, i que “això permet saber molt sobre el coronavirus i poder prendre decisions”.

Finalment, ha anunciat que ja s’han produït més 180 altes de persones que han superat el Covi-19. “Estem ens uns dies difícils, en que pujaran els casos i els casos greus”, ha conclòs.

Nou comentari