El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Més de 140 establiments turístics i productors impulsen una campanya per recompensar els sanitaris
  • CA

Ha nascut una campanya amb l’objectiu de recompensar l’esforç del sanitaris durant la crisi del coronavirus i alhora reactivar el turisme i el comerç local. A través de RecompensemElsSanitaris.cat, es podrà visitar una eco-granja, dormir en una casa rural o fer una ruta cultural guiada, així com fer un tast de vins, entre d’altres activitats. Hi ha més de 150 propostes de petit format arreu de Catalunya, i els mecenes podran gaudir d’una experiència a canvi de fer una aportació econòmica a través de la plataforma Goteo.org.

Els col·laboradors que ofereixen aquestes experiències cedeixen la totalitat del cost a la campanya solidària i la recaptació final es convertirà en vals moneders pel personal sanitari que només podran gastar en turisme i comerç local. El personal sanitari s’ha d’inscriure al web de la campanya, prèvia identificació amb el carnet col·legial o el carnet identificador del centre sanitari.

Així funciona el sistema de RecomensemElsSanitaris.cat

Una campanya transversal

Aquesta iniciativa està impulsada i coordinada per Fent País, i hi col·labora FemTurisme.cat. Ja s’hi han sumat 140 establiments turístics i petits productors del territori que ofereixen les seves experiències. També s’hi han adherit entitats, portals web, organismes públics i mitjans de comunicació. De fet, El Món és un dels mitjans que s’hi han adherit.

RecomensemElsSanitaris.cat

Molt més que una acció solidària

Més enllà de recompensar l’esforç del personal sanitari, la campanya vol servir per reactivar el comerç i el turisme local, de manera que es pugui crear un nou circuit econòmic. És per això que el personal sanitari que rebi els vals moneders només els podrà bescanviar en petits establiments turístics i comerç local i, en el moment que un d’aquests receptors vulgui ingressar els vals moneders al seu compte corrent rebrà una penalització. Així, es vol afavorir la circulació de diners entre les empreses del circuit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa