Zoido ordena relleus a la intel·ligència dels Mossos per motius "administratius"

Interior canvia de destí el número dos de la influent i delicada àrea d’anàlisi de la policia catalana després de 10 anys de servei

Nou cop al “model Trapero” als Mossos aprofitant l’aplicació de l’article 155. Aquesta setmana, el ministre de l’Interior, José Ignacio Zoido, va aprovar el cessament  de fins a set comandaments del cos amb efectes del 25 d’abril, entre els que s’hi comptava el número dos de l’Àrea Central d’Anàl·lisi, la nineta dels ulls del Major que sempre va insistir en potenciar la “intel·ligència del cos policial”

 

El sotsinspector F., amb número de TIP 2710, feia deu anys que estava en aquesta unitat, encarregada de la recopil·lació d’informació i la seva anàlisi intel·ligent. Una unitat a la que el ministeri de l’Interior busca les pessigolles des de la intervenció espanyola de la policia catalana a través del 155. De fet, els informes i atestats de la Guàrdia Civil i el Cos Nacional de Policia sobre l’1-O lliurats tant al Tribunal Suprem i a l’Audiència Nacional la critiquen amb vehemència en considerar-la una veritable “estructura d’Estat”. Aquesta unitat va ser una de les claus de la resolució dels atemptats gihadistes del 17 d’agost a Barcelona i Cambrils. 


 

El número dos de la selecta Unitat Central de Recursos Operatius d’Informació, la UCRO INF, coordinava juntament amb dos sots inspectors més, les seves subdivisions: la d’obtenció d’informació, l’encarregada de l’anàl·lisi estratègica d’organitzacions, l’àrea d’anàlisi operatiu i la de xarxes. En definitiva, aquesta unitat funcionava com un veritable cervell de la policia catalana que s’encarregava de digerir la informació dels seus propis agents i les que li remetien els caps de les àrees territorials.  

Les suspicàcies dins el cos s’han disparat i no acaben d’entendre els motius administratius de la decisió tot i que la direcció del departament subratlla que s'estan potenciant les àrees d'intel·ligència i informació.  Des d’Interior insisteixen a limitar el cessament a causes merament administratives. De fet, indiquen que els cessaments del Cap de la Unitat de Seguretat Ciutadana de Sant Feliu de Llobregat, de Sant Cugat del Vallès i de Barberà del Vallès, així com el cap de l'Àrea Bàsica Policial de Pallars Jussà-Pallars Sobirà i al cap  de la Unitat de Seguretat Ciutadana del Transport Metropolità, a Barcelona responen a què ocupaven el càrrec pel procediment selectiu de lliure designació.  "Al contrari, el comissari en cap Ferran Lòpez està reforçant larea d'analisi i informació", insisteixen des de la seu del departament al carrer Consell de Cent de Barcelona.


 

Una situació que restava incompatible, segons fonts d’Interior, a la resolució dels processos selectius d'ascens a les categories d'inspectors -d’un total de 18 places-  i intendents (12 places), resolt a principis d'any. Uns resultats que “obliguen a canvis de destinació dels nous comandaments com els que ara en resulten afectats", asseguren les mateixes fonts.

 

  Així mateix, indiquen des d’Interior, ara a mans de Juan Antonio Puigserver, secretari general tècnico del Ministeri de l’Interior, que era obligat cessar aquests set comandament abans de modificar el lloc de treball i la categoria que ocupaven. Unes explicacions que han fet aixecar les orelles a d’altres comandaments consultats per aquest diari. “Tot plegat és massa estrany”, conclouen i si la mateixa policia dubta...


 
Comentaris
Paco de Ur
Zoido ere má miserable que un virus maligno.Ve y púdrete en tu cloaca.
Pacome
Ezcusha miniztro eztás de un atonte que tumba patrias.
Cangueli
Miedo me da. ¿Margallo no ha pronosticado nada gordo para este verano? y ¿no se sabe nada del bosnio que traía armas de guerra a Barcelona?
PereB
El mossos tenen el que es mereixen. Qui no es fa respectar difícilment es respectat. Potser molts mossos ara actuarien amb menys por de la que van tenir en el passat. Tots ens entenem!
Tronc
Ho destrossen tot. Són uns fills de puta. Ni oblit ni perdó.
david
Ara hi fotran els mes fatxes que trobin. Ex-guardia civils que es van fer Mossos, afiliats a Ciudadanos, etc... Pero , a mes, implica que la gent que viu a Catalunya o els guiris que ens visiten, estem mes desprotegits davant qualsevol atac terrorista. Siguin talibans o siguin provocats pels mateixos serveis secrets espanyols.
Z
Zoido, tardarem el que haurem de tardar però Catalunya tornarà a ser un país lliure de les vostres negres mans. Ah i de tu no guarden algun vídeo d'aquests lletjos?
El panzetas
Estos tios eran demasio güenos pa ser polisias egspañoles. Nos dehaban a tos los demás en pañale. (Per cert. Soc cordobés i tinc pena de que aquest tio sigui d'enllà.)
Cràcia
El 24 d'aquest mes, segons la Vanguardia, es va enxampar a Itàlia un bosni (són musulmans el 90%) amb un cotxe carregat d'explosius i metralletes de les que fa servir el terrosime islàmic. Li van trobar a més el mapa de la ruta que feia. El punt final era Barcelona. Diu el diari que van alertar la Interpol i departaments (') antiterroristes. S'està preparant un altre 17 A?
miryan
Lamentablemente están montando un estado español donde la eficacia y los méritos ofenden. Solo caben las mafias. cuando se den cuentan todos habremos perdido la democracia
Ramon
Faríem tot de desconnexions que empararien la unilateralitat, no com el 9N. Era un pla tan bo que no podia fallar. ERC ens l'ha jugada però bé.
José
Esta medida tiene nombre con mayúsculas VENGANZA!!!
Juan
Asco vivir en un païs DEMOCRÁTICO?
Pedro
No és el Código Penal que debe cambiarse, sinó los Jezes franquistas!!!
Un femer anomenat Ñ
Sembla que hi hagi molt d’interès en tornar a aquella apaña on “el alguacil, el cura y el médico” tallaven el bacallà. Una Ñ amb molta caspa i ronya amb el viutsdà sotmés. No va d’infependència ja , va de llibertat i dignitat. I no a Catalunya únicament, però no ho entenen “ els d’allà” ,?els han venut que l’odi a Catalunya salvarà la unidaz i la humanitat . Obre gent . NOSTRES MARXAREM !! •PdelaVila.
Escanyapolls
El barril de vinagre no para de prevaricar mentre pugui i no li parem els peus.
Terrorisme d'Estat
Intenten treure del mig elements que pugin evitar el terrorisme d'estat.
Karlus
Que son i quins son els motius administratius?
EREP
Europa , ¿ ha on ets ? ; encara no tes donat comte de qui tens a casa?
Arrimado
Y yo que pensaba que votaba sólo contra los catalanes ....
Solo
Dels 7 'cessats', 2 han canviat de destinació amb el mateix nivell. Els altres 5 han ascendit a càrrecs superiors. Però el desconeixement de la gent és l'arma dels polítics i periodistes patètics. Continueu manipulant la informació, al final se us tornarà en contra.
pepitu
Quina dignitat i respecte te el cap provisional dels Mossos, en F.Lopez, envers el Major Trapero? Si en tingues una mica ja hauria d'haver plegat i no fer la feina bruta al Tonelete Zoido
Fidriko
Collons, collons! El primer objectiu de l’espanya més llufada s’està complint: en pocs mesos ens van traient allò que amb massa feina havíem aconseguit durant quaranta anys. No cal que s’hi afanyin tant, que al 155 li queden molts anys de vida.
marbosch
Per favor, no mesclar "Zoido" i "intel·ligència" en un mateix text, són com l'oli i l'aigua.

envia el comentari