El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Zaragoza referma la vigència dels compromisos amb la taula de diàleg
  • CA

El diputat del PSC al Congrés José Zaragoza ha refermat el compromís del govern espanyol amb la taula de diàleg sobre el conflicte polític i ha situat la seva represa “quan acabi la situació d’excepcionalitat“. En una entrevista a ‘Ràdio 4’, Zaragoza ha argumentat que el que toca ara és lluitar contra la pandèmia. I preguntat concretament sobre una data, ha respost que serà quan es posin d’acord les dues bandes. Segons el diputat dels socialistes catalanes, una vegada es torni a la normalitat, calen eleccions a Catalunya i acabar amb un govern que ha qualificat de “desori”. I ha posat d’exemple que el president de la Generalitat, Quim Torra, i l’exdiputat d’ERC Joan Tardà s’increpin a través de Twitter.

“Els compromisos del govern espanyol es posaran en marxa quan torni la normalitat. A la taula de diàleg hi haurà diàleg i buscarem solucions. Però el que toca ara és lluitar contra la pandèmia”. D’aquesta manera, Zaragoza ha respost a la insistència d’ERC, que apressa per posar data a la represa de la taula de diàleg sobre el conflicte polític. No ha entrat, en canvi, a valorar que JxCat demani ara “més garanties” per al diàleg en considerar que la figura del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, està desacreditada. De tota manera, ha garantit que els compromisos del govern de Sánchez sobre aquesta qüestió “estan vigents i es compliran”.

Zaragoza també ha defensat que “quan es pugui” s’han de convocar eleccions a Catalunya i ha preguntat per què ara JxCat creu que ha canviat la situació quan fa uns mesos va dir que el govern s’havia acabat. “Han de desgastar ERC? Tenen la sensació que podrien perdre el govern?”, ha insistit. I és que, segons el diputat socialista, el fet que Torra no digui la data de les eleccions fa que JxCat i ERC estiguin en un “joc de confrontació“.

ERC ha seguit la pauta irresponsable de JxCat. Li marca un camí al què s’apunta definitivament. El millor que pot passar a Catalunya és que hi hagi eleccions”, ha conclòs.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa