El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Zapatero: “És probable que el nou document estigui abans del 31”
  • CA

Tothom esperava una confirmació del calendari –s’apuntava el 30 de desembre com a data de presentació del nou model de finançament-, però no ha estat així. El president del govern espanyol, José Luís Rodríguez Zapatero, en la seva intervenció posterior al darrer consell de ministres de l’any, només ha assegurat que “és probable que el document estigui abans del 31”, per després continuar les negociacions.

Ara bé, finalitzades les reunions que aquests dies ha tingut amb diverses presidents de comunitats autonòmiques, el dirigent socialista ha volgut deixar que el nou model serà per “principis” “equitatiu” i “solidari”, però també premiarà aquelles comunitats que generin més riquesa, hagin incrementat la població i tinguin alguna “circumstància singular”, la qual cosa deixa certes esperances a Catalunya per desmarcar-se del “cafè per a tots”.

Una d’aquestes circumstàncies singulars podria ser l’augment de finançament a Catalunya, Balears, Galícia i el País Basc, pel fet d’oferir serveis en dues llengües oficials, demanda formulada pels gallecs i que ha estat qualificada de “raonable” per Zapatero.

Respecte les critiques d’aquests dies formulades des del PP, el president ha assegurat que “encara que alguns els pugui resultar difícil pensar que no hi pot haver un model de finançament que obtingui el consens global, això és possible”. I ha assegurat que amb la nova proposta totes les comunitats es podran sentir “raonablement” satisfetes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa