Zapatero diu que els independentistes “han de tenir interioritzat” que la independència “no és viable”

L'expresident espanyol creu que caldran "quatre o cinc anys" per resoldre el conflicte entre Catalunya i l'Estat

L’expresident espanyol José Luis Rodríguez Zapatero s’ha mostrat convençut aquest dijous que encara caldran “com a mínim quatre o cinc anys” per reconstruir els ponts i resoldre la crisi política entre l’Estat i Catalunya. En unes declaracions a La Rioja, Zapatero ha destacat com a elements “fonamentals” d’aquest retrobament dues qüestions. La primera és el fet que “els independentistes saben i han de tenir interioritzat ja que la independència no és viable”, perquè “al món ningú, ni un sol país, ho va entendre”. La segona, que “hi ha un govern disposat a prendre la iniciativa i treballar pel retrobament, és a dir, aproximar-se”. “Aquests dos factors estan caminant ja en la mateixa direcció”, ha conclòs.

Segons Zapatero, la crisi amb Catalunya “dura des del 2010”, quan es va produir la sentència del Tribunal Constitucional que retallava l’Estatut i que va marcar l’inici de “l’intent de ruptura” pel “rebuig” que va generar, i s’allarga fins al moment “clau” del 2021. “Són gairebé 11 anys de fractura seriosa política, econòmica i social” amb “un intent d’independència” que es va quedar en “intent” perquè “no podia anar enlloc”.

Ara, segons l’expresident espanyol, els indults als presos independentistes “ajudaran” a fer possible aquest acostament, perquè “cap tema es resol sense iniciativa, valentia i convicció”. “Tant de bo es trobés una solució més o menys definitiva”, ha dit, “tot i que no serà fàcil” i cal que “com a mínim convivim amb una estabilitat, una sensatesa política, i que no hi hagi situacions de ruptura institucional”.

Comentaris

  Next 08/07/2021 5:44 pm
  Tinc interioritzat que Espanya és un país de merda sense un gram de democràtic.
  Dolors63 08/07/2021 5:54 pm
  Aleshores no vivim en un estat democràtic.
   1964 08/07/2021 8:30 pm
   Per això entre altres motius, volem un estat propi i demòcratic sense haver d'afegir cada dia qualificatius justificatius "plena", "homologable", "madura", "avançada", "consolidada"... i en forma de república.
  Ja 08/07/2021 6:40 pm
  Tenim perfectament interioritzat que el estado espanol no és viable sense matxacar i saquejar Catalunya.
  Bufaforats 08/07/2021 6:43 pm
  El cinisme havitual dels de la Cal Viva.
  Ferran 08/07/2021 7:09 pm
  Hay cretinos normales, y otros con suerte que llegan a Presidente del Gobierno. En Europa eso únicamente ocurre en CaspaÑastan.
  uno que vive en Tabarnia 08/07/2021 7:42 pm
  aquest pallasso no enten que han fet (ells) l.imposible perque els catalans siguem cada vegada mes independentistes, l,hi donem les gracies perque en alguna cosa ens ha unit i perseverem
  uno que vive en Tabarnia 08/07/2021 7:42 pm
  aquest pallasso no enten que han fet (ells) l.imposible perque els catalans siguem cada vegada mes independentistes, l,hi donem les gracies perque en alguna cosa ens ha unit i perseverem
  Delfí Artós 08/07/2021 8:08 pm
  Indpendències viables que el món comprén i accepta: Els Països Baixos, Luxemburg, Dinamarca, Irlanda, Grècia, Portugal, Àustria, Finlàndia, Suècia, Xipre, Txèquia, Estònia, Letònia, Lituània, Malta, Eslovàquia, Eslovènia, Croàcia... Aquests estats son comparables, o més petits al nostre país, per demografia, parlants de llengua pròpia, superfície... Tots fan part de la Unió Europea. A més ara al segle XXI hi ha al món del que parla Rodriguez, més estats que mai... Encara més, part o la totalita d'aquests estats feien part de la "unidad" d'Espanya, no cal ni respondre a Rodriguez, no cal afegir-hi res més.
  Zapatero te raó 08/07/2021 8:13 pm
  La independència de Catalunya no es viable per la monarquia bananera de ejpaÑistán ja que perdrian la mamella catalana que'ls permet malgastar a tort i a dret com submarins que s'enfonsan i emèrits puteros. Ves per on, per Catalunya la independència es la única forma viable de sobreviure a un expoli que porta 300 anys enfonsant-nos en la misèria sense poder progressar.
   Al de la raó de Zapatero 08/07/2021 8:25 pm
   Això ho dius tu. La independència del nostre país és viable i Espanya sense el nostre país també ho és, si s'espavila, fineix d'una vegada la transició 1978, -ja en duen 43 anys-i es modernitza com a estat. No sé per què a alguns us preocupa sempre tant l'avenir d'Espanya, sembla que no us en pugueu dessempallegar i desconnectar mai, ja son grandets i sense el nostre país dins la sobirania d'Espanya, també sobreviuran.
  Gerko 08/07/2021 8:20 pm
  Quina fatiga, quina mandra, son on eren al segle XIX i encara abans... Solament recordar-vos: "Cuba no será nunca independiente. La unidad de Espana es incuestionable", va dir en Cánovas del Castillo l'any1896... Per una altra banda si tenim en compte que la unitat d'Espanya és va començar a desfer amb la "separació" sense fi de de territoris espanyols des del 1587, ja us podeu imaginar quina aixecada de camisa i quina fal·làcia és la "unidad indivisible" d'Espanya, la darrera "província" que se els hi va separar ho feu l'any 1976 i les illes Selvagens el 1997, sota el regnat de borbó emerito.
  Som el 90.18 % (el 1-O de 2.266498 votants, 2.044.038 vam votar SÍ a la independència) 08/07/2021 8:33 pm
  Els que viuen de xuclar la sang dels catalans, com ara Zapatero, han d'interioritzar que si volen menjar calent hauran de posar-se a pencar perquè nosaltres ja vam decidir el 1 d'octubre de 1917 que cardem el camp.

Nou comentari