Xuclà veu un "ajustament de comptes" en la decisió del Consell d'Europa d'inhabilitar-lo

El diputat del PDeCAT serà sancionat per incomplir un article del codi de conducta de l'Assemblea del CoE
Jordi XuclÃ
Jordi Xuclà | Europa Press

El diputat del PDeCAT al Congrés, Jordi Xuclà, ha dit que no comparteix la inhabilitació per dos anys que l'imposa el Consell d'Europa però que l'accepta per "tancar capítol". Xuclà serà sancionat per incomplir un article del codi de conducta de l'Assemblea Parlamentària del CoE per "haver compartit informació confidencial amb una persona de fora de l’organització" i durant dos anys no podrà dur a terme funcions de representació com formar part de missions d’observació, fer nous informes o formar part de la Comissió de Venècia. En un comunicat, el diputat del PDeCat diu que "discrepa totalment" d'aquesta acusació i veu "un ajustament de comptes" per haver "denunciat pràctiques irregulars d'Estats membres i dins la pròpia organització".


 

El consell d'Europa sanciona Xuclà per haver vulnerat "greument" el codi de conducta de l'Assemblea Parlamentària del CoE per haver compartit amb una persona de fora de l'organització la traducció a l'anglès d'un text que havia de discutir la comissió d'observadors de les eleccions d'Azerbaidjan del 2015. El diputat del PDeCat explica que li va demanar a una persona que té l'anglès com a llengua materna que l'ajudés a revisar el text per poder presentar un document "gramaticalment polit" i ha subratllat que es tractava d'un esborrany que no era un document oficial i que va haver de fer ell mateix perquè la persona del secretariat que l'havia d'acompanyar estava malalta. 


Xuclà també comenta que després de deu anys al Consell d'Europa on se l'ha "mirat per davant i per darrera" i només l'han pogut acusar "d'això". El diputat aclareix també que la decisió es va prendre sense quòrum a la comissió de reglament perquè només hi havia 12 persones de les 39 que la formen i considera que es tracta d'un "clar ajustament de comptes per haver denunciat pràctiques irregulars d'Estats membres i dins la pròpia organització". A més, ha denunciat que pateixen una "persecució acarnissada" de Ciutadans "per expulsar-nos dels organismes internacionals".

 

En un altre comunicat, el PDeCAT ha mostrat el seu "ple suport i confiança" a Xuclà i a la "bona feina" que durant anys ha desenvolupat en l'àmbit de les relacions internacionals i els organismes internacionals. També recorda que el diputat mantindrà els drets polítics a l'Assamblea Parlamentària del Consell d'Europa com són els drets a vot, prendre la paraula, presentar iniciatives i mocions i també esmenes.

Comentaris
Nací en el mediterraneo, para piratear.
Algú va dir: que pitjor que els feixistes espanyols residents a Espanya, eren els feixistes espanyols residents a Catalunya, Arrimadas, Carina, Ribera, Girauta, Cañas, Carrizosa, etc, etc, etc....... Ells coneixen Catalunya i el taranna dels catalans, per`no ho fan servir per estimar.-la sino per destruirla.
Sara
Un altre lladre del 3% i amb aquest i el clan Pujol, Prenafeta, Cullell, Trias, Vives, Puig, De la Rosa, Millet, Cambra, Montull, Crespo, Alavedra, portem centenars... no hi ha prou pa per tant xoriço...
Europa ja n'está fins el gorro
d'aquest mesianics supremacistes que van per el mon feguen el que els surt dels seus collons catalans. En realitat son ridiculs i el mon ho sap. Fora feixistes de la Generalitat.
Qualsevol
Sara, estic sorprès per aquest sobreiximent de saviesa, continua així i arrivaras lluny.
n'estem tips !
Quan els violadors de la Manada (per posar un exemple) són funcionaris dels seus, els mantenen la feina i el sou en un 75% fins i tot mentre són a la presó, i ningú s'exclama ni demana reformar el seu reglament, però quan hi ha un català que incompleix qualsevol cosa, per petita que sigui, s'aplica el reglament sancionador fins al màxim possible i es demana reformar la llei per ser més inflexible, sempre hi ha d'haver dues justícies?, dues vares de mesurar segons siguis català o no?
Molinenc
Peró que en sou de "babaus", avans de fer quelcom, assabente-vos si es pot realitzar, sense caure en parany.
Normal
Mentres hi hagin trolls border line que votin partits feixistes com PP, C's etc. tan a espanya com a europa, la democràcia anirà ben coixa i el poder econòmic s'omplirà les butxaques.

envia el comentari