Primer xoc entre el conseller d’Economia i el portaveu dels comuns

Jaume Giró assegura que s'ha "vacunat contra totes les crítiques que estava segur que em caurien d'una banda o d'una altra"

Enganxada entre el diputat de Catalunya en Comú, Joan Carles Gallego, i el nou conseller d’Economia, Jaume Giró. El representant de la formació morada ha qüestionat el fet que el conseller tingui “proximitats amb els grups de l’Ibex-35” i la possible “desconfiança” que pot suposar per a la “recuperació econòmica i social al servei de la majoria del país” derivada de la crisi de la Covid-19.

Giró ha respost que les línies de treball de la nova conselleria es fonamentaran en una “política fiscal que ajudi la ciutadania del país aprofitar els vents favorables i els recursos” per tal que “ningú es quedi enrere”. El conseller ha apostat per una “reactivació ferma i sòlida”

Al seu torn, Gallego li ha etzibat que, en la seva etapa anterior, Giró hagués format part de “més de 68 mercantils on no es respecten els drets humans i el medi ambient” i ha remarcat que des del grup parlamentari ecosocialista estaran “vigilant la seva política econòmica” amb l’objectiu que el nou Govern no cedeixi a les “pressions dels lobbys empresarials” i que la col·laboració público-privada “no serveixi per engreixar de nou el sector privat”.

Giró ha assenyalat, en aquest sentit, que el dia que va acceptar l’encàrrec de ser nou conseller d’Economia es va “vacunar però no contra la Covid, sinó contra totes les crítiques que estava segur que em caurien d’una banda o d’una altra”. A més ha posat de manifest que ha “estat desheretat” dels lligams amb el sector financer. Giró ha posat en relleu el seu “compromís amb la sensibilitat social i amb el país” i ha subratllat que “està fora de dubte”.

El conseller d’economia ha tancat la seva intervenció desmentint que hagi ocupat un càrrec en empreses que, en paraules del diputat dels comuns, operen en països on “no es respecten els drets humans i el medi ambient”: “Mai he tingut cap càrrec a cap companyia de Líbia, Guinea, Equador Perú o el Kazakhstan”, ha sentenciat.

Comentaris

  No poden ser més falsos 02/06/2021 6:33 pm
  Gràcies a senyors com els Gallego, Camacho, Coscubiela, i molts més de sindicalistes com aquests, a Ñòrdor les pensions segueixen essent de les més baixes d'Europa, l'edat de jubilació augmenta any rere any, el salari mínim segueix sota mínims, i així podríem seguir... Ells sempre acaben amb els pantalons abaixats, fent efusives encaixades de mans, i signant acords de puta pena amb els representants de les empreses més significatives de l'IBEX i companyia. Tot lo que li ha recriminat el Sr Gallego al nostre conseller, no ha tingut cap problema en signar-ho quan ell i els seus s'ha trobat al davant de La Caixa, Endesa, Renfe, Aigues, etc etc... són d'allò més fals, uns vividors i poca cosa més. Només miren pel seu interès i dels seus enllaços sindicals. Jo mateix vaig treballar en una important empresa que pagava al seu enllaç sindical (amb coneixement del sindicat) per tal que aquests calmessin els treballadors en època de crisi
  Joan de Sant Andreu 02/06/2021 3:10 pm
  El Sr Giró s ha guanyat sempre les garrofes i ha procurat de prosperar gracies el seu esforç. El Sr Gallego ha viscut sempre repartint el que han guanyat els altres. Una repartició especial, uno para vosotros, otro para mí. Ell i el se Coscubiela quines dues peces. En una economia de qualsevol mena, si ells estan a prop, la crisi està assegurada.
  ciutadà 02/06/2021 12:10 pm
  Comuns espanyolistes, que us donin pel cul.
  amb comu no podem 02/06/2021 11:59 am
  a veure el carlos gallego és un vividor, no ha fotut res en sa vida, per això ara fa veure que és polític, i a més a més Komuneru, i el MH Conseller li dona mil voltés, tan en el món laboral, però sobretot com a persona
  Tomppa 02/06/2021 11:47 am
  Un partit que defensa que Hamas té dret de disparat a Israel no pot dir que defensa els drets humans ... que diria aquella colla de feixistes espanyols si els catalans intentatien disparat centenars de coets a Madrid ? Quina farsa tot! :D
   Baldiret 02/06/2021 1:53 pm
   El gran problema que tenim amb aquestes esquerres es que només els agrada remenar els calers que generen els "altres. Se sap quantes empreses hi ha "d'esquerres" i que tinc un guanys

Nou comentari