Ximo Puig celebra que Aragonès situï l’independentisme a la “realpolitik”

El president de la Generalitat valenciana diu que els indults formen part d'un diàleg imprescindible per resoldre el conflicte

El president de la Generalitat valenciana, Ximo Puig, ha afirmat aquest dimecres a TVE que els indults als presos independentistes formen part de la “via imprescindible” del “diàleg” i la negociació per resoldre el “conflicte polític” amb Catalunya. En una entrevista a TVE, Puig també ha apuntat que el gest del govern espanyol amb els presos “ha d’anar acompanyat d’altres gestos de l’independentisme” per “aterrar a la realpolitik i buscar de veritat solucions als problemes dels ciutadans”, però creu “que algunes manifestacions” del president de la Generalitat, Pere Aragonès, ja “van en el camí desitjable”. Puig ha recordat que a Catalunya “no hi ha alternativa al diàleg” perquè tot el que s’ha fet fins ara condueix a una “confrontació estèril”. No s’ha volgut pronunciar sobre si el líder d’ERC, Oriol Junqueras, ha de ser present o no a aquesta taula: “Jo aposto per les vies de diàleg obertes i qui segui a la taula de diàleg hauran de ser les interlocutors els qui ho decideixin”.

Puig ha insistit que la de Catalunya és una qüestió “d’Estat” que s’ha d’abordar des de la “serenitat i la confiança en el govern” espanyol “de la mateixa manera que va passar quan el 155”. “Cal adoptar decisions polítiques i del que estem parlant és de buscar una via de retrobament i aproximació per resoldre un conflicte polític amb una acció política“. 

A ningú se li ha de demanar que abandoni les seves idees que són legítimes sempre que s’encarrilin en el respecte a l’estat de dret“, ha dit, i “en aquesta situació el que no val és no fer res, i la confrontació i el radicalisme d’una part i l’altra el que farà és cada vegada allunyar més la solució i generar més frustració”. 

Pel que fa als barons socialistes que critiquen obertament la qüestió dels indults, Puig ha afirmat que “cadascú té dret a expressar la seva opinió”. “El que he dit és que en general els partits polítics de govern haurien d’entendre el que és la capacitat de confiança en el govern, com s’ha tingut sempre quan es lideren qüestions d’Estat“.

Comentaris

    almogaver 02/06/2021 12:22 pm
    valencià i home de bé..................................

Nou comentari