El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Wert: “Volem espanyolitzar els nens catalans”
  • CA

El ministre espanyol d’Educació, Cultura i Esports, José Ignacio Wert, ha afirmat al Congrés que té com a objectiu inculcar l’espanyolisme als nens catalans a través de l’educació: “El nostre interès és espanyolitzar els alumnes catalans perquè se sentin tan orgullosos de ser catalans com espanyols i tinguin una vivència equilibrada de les dues identitats, perquè les dues s’enriqueixen i enforteixen”.

Aquesta ha estat la resposta de Wert a una pregunta que li ha formulat al Congrés el diputat del PSC, Francesc Vallès, sobre les seves polèmiques declaracions de la setmana passada en què relacionava el creixement del sentiment sobiranista a Catalunya amb el sistema educatiu. La pregunta de Vallès ha tingut el suport dels diputats de Convergència i Unió.

El ministre espanyol ha insistit en la seva tesi que el sobiranisme és artificial i l’espanyolisme natural, i fins i tot l’ha ampliada. Wert considera que la “deriva” de part del sistema educatiu català causa “l’ocultament de la identificació dels elements històrics de Catalunya dintre d’Espanya” i que “s’exageren fins a la caricatura” els elements més característics d’aquesta relació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa