Vox no contempla pactes a la Mesa del Parlament i votarà un candidat propi

El partit ultra considera "una anomalia més" que se'ls vulgui excloure de l'òrgan sent la quarta força

Vox presentarà un candidat propi a la Mesa del Parlament i descarta, per tant, donar suport a qualsevol altre candidatura a president de la cambra. Fonts de la formació han explicat a l’Agència Catalana de Notícies (ACN) que els 11 escons de Vox votaran “constantment” un diputat de les seves files –encara per decidir– perquè ocupi alguna de les set posicions disponibles a la Mesa. Divendres se celebra el ple de constitució de la cambra i es faran tres votacions diferents. La primera és per escollir el president del Parlament, la segona determinarà els dos vicepresidents i la tercera servirà per escollir els quatre secretaris. Les citades fonts han assegurat que hi postularan el mateix candidat a totes.

Els 11 diputats de Vox fan pràcticament impossible que puguin assolir la presidència o una de les dues vicepresidències, ja que l’independentisme té 74 escons i el PSC-Units i els comuns, per exemple, en sumen 41, i força improbable que aconsegueixin rascar una secretaria. No obstant això, el partit ultra aspira a tenir un lloc a la Mesa i no descarta algun suport extern del PPC o Cs, tot i que reconeixen que encara no ho han abordat.

En cas que finalment no obtinguin cap cadira a la Mesa, Vox ho considerarà “una anomalia més” de la política catalana provocada per l’independentisme i els partits d’esquerra. El partit recorda que ara són la quarta força al Parlament i es reivindiquen com a primera formació estatal a Catalunya en nombre de vots, per la qual cosa lamenta que s’estigui preparant un cordó sanitari per aïllar-los dels llocs de presa de decisió i relegar-los a espais residuals. De moment, la resta de grups s’han repartit els despatxos i han enviat Vox a les golfes del Parlament.

Comentaris

  Manel 10/03/2021 12:07 am
  VOX,ultra y la CUP no es ultra,teniendo en cuenta que si VOX está en la extrema derecha,la CUP está en la extrema izquierda, porque cuando hablan de ellos nunca le dicen ultra?
  Pedro 09/03/2021 10:05 pm
  Comentarios de fascistas - en Cataluña si no se piensa como ellos, eres un desgraciado. Insultos de los que se dicen " democraticos ". Hipocritas.
  Anònim 09/03/2021 9:11 pm
  BASURA FASCISTA TOTAL.
  RAMON A 09/03/2021 7:45 pm
  Per acabar de fe vomitar tindrieu de contractar a la marquesa pepera

Nou comentari