El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Un diputat de Vox insulta Aragonès perquè “sempre els diu nazis”
  • CA

El president de la Generalitat, Pere Aragonès ha comparat el partit de Vox amb el feixisme italià, el nacionalsocialisme alemany i el falangisme espanyol. Com a represalia, el partit ha contestat insultant al president amb l’argument que “sempre els diu nazis”. Més concretament, el diputat del partit d’ultradreta Antonio Gallego, ha escridassat Aragonès dient-li “fill de puta”, però ha quedat dissimulat entre els crits del Parlament. Poc després, la presidenta del Parlament, Laura Borràs -que ha sentit l’insult de Gallego- li ha donat la oportunitat de retirar-lo i així ho ha fet el diputat.

Durant la sessió parlamentària d’aquest dimecres, s’ha debatut el nomenament dels nous membres de la direcció del CAC i la CCMA i la Sindicatura de Comptes. El partit d’ultraderta ha criticat els nomenaments qualificant-los de “repartiment de càrrecs”. Ha estat en aquest moment, quan Aragonès els ha comparat amb els partits feixistes i d’ultradreta d’altres països, el que ha provocat un gran rebombori al Parlament. “El missatge és el mateix que feia el feixisme a Itàlia, el nacionalsocialisme a Alemanya i el falangisme espanyol, atacar les institucions democràtiques per imposar el seu model de societat”, ha dit el president.

Gallego -diputat de Vox- tot i haver retirat els insults cap el president davant l’avís de Borràs, també ha recalcat que “no pot ser que a cada sessió” el president els digui “que son uns nazis”. En aquest sentit, el partit ha explicat que ells només han respós als insults que ha propiciat Aragonès i han recordat que en cap moment se li ha demanat a ell que retiri les seves paraules.

Els nomenaments de la direcció del CAC, la CCMA i la Sindicatura de Greuges creen molta controvèrsia al Parlament, ja que són votats per la majoria. En aquest sentit, Vox es queixa de que “no necessàriament hi apliquen els millors sinó els més propors a la majoria parlamentària. És per això, que el partit d’ultradreta ha anomenat “repartiment de càrrecs” als nous noms que estaran al capdavant dels organismes públics.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Martí a febrer 09, 2022 | 15:45
    Martí febrer 09, 2022 | 15:45
    Doncs que ens expliquin quina diferència hi ha?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa