El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Vox demana ‘abstinència’ electoral per Dijous i Divendres Sant
  • CA

 

Vox Balears ha demanat a la resta de partits polítics que respectin “les creences dels espanyols” i “suspenguin els seus actes de campanya durant els dies centrals de la Setmana Santa”, referint-se al Dijous i Divendres Sant.

 

Segons ha informat la formació en un comunicat, Vox suspendrà la campanya durant els dies de festa centrals fins al míting del dissabte del líder de Vox a nivell estatal, Santiago Abascal, a l’Auditorium de Palma.

 

En aquesta línia, Vox ha criticat que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, hagi convocat les eleccions generals el 28 d’abril, “menys d’un mes d’abans de les eleccions autonòmiques i insulars i europees del 26 de maig, duplicant els costos de gairebé 200 milions d’euros d’un dia de comicis”.

 

Així mateix, l’ha acusat de “forçar que la primera setmana de campanya coincideixi amb la Setmana Santa”, la qual cosa consideren “un clar i innecessari menyspreu a unes festes molt arrelades en la nostra societat”.

 

“Durant aquests dos dies Vox Balears no desenvoluparà actes polítics de cap tipus. Volem respectar els costums i les creences de la majoria de les famílies de les Illes“, han afegit.

 

Finalment, la formació ha animat a “fer el mateix” als partits que “se senten respectuosos amb les creences que en major o menor mesura senten els espanyols i que s’intensifiquen durant la Setmana Santa”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa