Vox amplia la querella contra Torrent i quatre membres més de la mesa del Parlament

La formació els acusa davant del TSJC de no haver acatat l'acord de la JEC que inhabilita Torra com a diputat

Vox ha ampliat la querella interposada davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) contra cinc membres de la mesa del Parlament pels delictes de desobediència i usurpació d’atribucions i funcions per suposadament no haver acatat inicialment l’acord de la Junta Electoral Central (JEC) que inhabilita el president Quim Torra com a diputat. La querella va dirigida contra el president de la mesa, Roger Torrent; el vicepresident primer, Josep Costa; el secretari primer, Eusebi Campdepadrós; el secretari segon, David Pérez, i la secretària quarta, Rut Ribas.

En un comunicat, la formació d’ultradreta diu que l’ampliació de la querella es fa ressò del recurs presentat pels lletrats del Parlament davant del Tribunal Suprem. També recorda que la llei de la Presidència del 2008 estableix que deu dies després de quedar vacant el càrrec, el president del Parlament ha de proposar un candidat, després d’haver-ho consultat amb els grups parlamentaris. Vox diu que Torrent no s’ha reunit amb els grups ni ha convocat un ple d’investidura. Per això, consideren que els querellats estan immersos en la “desobediència continuada” i són “còmplices i cooperadors necessaris en el delicte d’usurpació de funcions que Torra està cometent en no cessar en el càrrec de president de la Generalitat”.

Per això Vox demana que se citi a declarar els querellats com a investigats, que els lletrats del Parlament aportin una còpia del recurs presentat a la sala contenciosa-administrativa del Suprem, i que el Parlament informi si s’ha retirat el sou, dietes i altres percepcions econòmiques a Torra com a diputat. Entre les suposades mostres de desobediència, Vox recollia en la querella inicial el ple extraordinari que va convocar la mesa el 4 de gener en la qual es va “ratificar” Torra com a president i es va qualificar l’acord de la JEC com un “cop d’estat”. La formació també adjunta a la querella com a “prova” la manifestació de la Mesa davant dels mitjans de comunicació on s’assegurava que Torra seguia essent “diputat de ple dret”.

Des de Vox consideren que gairebé la totalitat dels membres de la mesa del Parlament, “en una clara i manifesta actuació arbitrària i injusta”, conscient de la “il·legalitat” i desobeint la JEC, van “acordar mantenir Torra com a diputat”. En aquest sentit, remarquen que tots ells sabien que el lloc de Torra “s’havia declarat vacant”.

Nou comentari