El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Vox acusa el Govern i l’independentisme de mantenir complicitat amb ETA
  • CA

El portaveu del comitè executiu nacional de Vox, Ignacio Garriga, acusa el Govern de complicitat amb el terrorisme. Garriga ho ha dit a l’acte commemoratiu del 30è aniversari de l’atemptat amb cotxe bomba a Sabadell en què van morir sis policies nacionals. Garriga ha justificat aquesta acusació fent esment a l’absència de membres de l’executiu, si bé la Generalitat hi ha estat representada, entre altres, pel delegat del Govern a Barcelona, Juli Fernàndez. Garriga ha lamentat, a més, les noves restriccions impulsades a Catalunya a partir de dilluns per frenar la propagació del coronavirus, que considera que empeny “a la misèria” el sector de la restauració amb les limitacions d’obertura anunciades aquest divendres.L’acte s’ha fet aquest divendres després d’anul·lar-se la primera data prevista, el passat 11 de desembre, i com a conseqüència de la declaració de dol oficial per les víctimes mortals en l’incendi d’una nau industrial a Badalona. En aquella ocasió hi havia prevista la presència del conseller d’Interior, Miquel Sàmper, que aquest divendres no ha pogut participar en l’acte per problemes d’agenda.

“Denunciem que en l’acte d’homenatge el Govern no hi és, és gravíssim i demostra la complicitat del separatisme amb els assassins, amb la banda terrorista ETA”, ha assenyalat Garriga en una atenció posterior a l’acte. “Prefereixen abraçar-se als responsables del terror que a les víctimes”, ha afegit, tot obviant que a l’acte hi havia representants del Govern al territori.

D’altra banda, Garriga també ha lamentat les noves mesures que la Generalitat ha anunciat aquest mateix divendres per frenar la propagació de la covid-19 i que entraran en vigor dilluns vinent. “La Generalitat condemna el sector de l’hosteleria a la misèria”, ha apuntat. En aquest sentit, ha afegit que quan Vox tingui representació parlamentària acabarà “amb els ‘xiringuitos’ del separatisme que costen milions d’euros per a destinar-los a les necessitats dels catalans”. Per la seva banda, la secretària general de Vox al Congrés dels Diputats, Macarena Olona, ha destacat que mentre a Catalunya el sector pateix, en altres punts de l’Estat es prenen mesures que no obliguen a escollir “entre la vida i l’economia”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa