"Voleu que Catalunya sigui un estat independent en forma de república?"

L'1 d'octubre del 2017 els catalans votaran en referèndum vinculant sobre la independència de Catalunya
Reunió de Govern extraordinària per anunciar la data i la pregunta del referèndum | Jordi Borràs

 

 

L'1 d'octubre del 2017, d'aquí a exactament 114 dies, els catalans respondran a la pregunta "Voleu que Catalunya sigui un estat independent en forma de república?" en el referèndum vinculant que han anunciat aquest matí en un acte al pati dels Tarongers del Palau de la Generalitat el pesident Puigdemont i el vicepresident Junqueras. Tal i com va anunciar El Món aquest dimecres, la pregunta satisfà tant el Govern com els tres partits que conformen el bloc independentista, perquè conté les paraules "estat" i "república". L'anunci d'avui arriba després que el passat 21 d'abril del 2017, també al pati dels Tarongers, el Govern en ple, inclosos secretaris generals i directors generals, rubriquessin un compromís amb el referèndum"Ens fem responsables d'aquesta tasca, ens comprometem a dur-la a terme i a aplicar-ne els resultats". 


 

 

Amb aquest anunci es fa un pas en ferm per culminar un procés que va iniciar el president de la Generalitat el 28 de setembre de 2016, quan al Parlament de Catalunya va pronunciar el compromís de “referèndum o referèndum”.  Una via que fins aleshores no formava part del full de ruta de JxSí i que el Govern, pressionat per la CUP després de la fallida dels pressupostos i davant de la qüestió de confiança, va incorporar al full de ruta. 

Munté, Puigdemont i Vidal, arribant al a reunió extraordinària de Govern | Jordi Borràs

 

Molt lluny del 9N

 

"Vol que Catalunya esdevingui un Estat?» i «En cas afirmatiu, vol que aquest Estat sigui independent?". Aquesta va ser la pregunta que van respondre els catalans el 9N de 2014 en el procés participatiu no vinculant que havia anunciat l'aleshores president Artur Mas el 14 d'octubre del 2014. L'Estat no va actuar i va permetre les votacions, però l'endemà mateix va començar la reacció, que ha culminat tres anys després amb la inhabilitació de Mas, Ortega, Rigau i Homs pels delictes de prevaricació i desobediència. 

Comentaris
bien !!!
i sera vincul-lant devant Brussel-les ???
am el 5% dels impostos :
"Voleu que Catalunya sigui un estat independent en forma de república?"
Karlus
SI
Gràcies
si
Capità Nemo
Des del punt de vista dels castellans: si Puigdemont firma es comet una il·legalitat si Puigdemont no firma es comet una il·legalitat Des del punt de vista dels catalans: el nostre dret a la llibertat és legítim amb firma o sense CAP A LA INDEPENDÈNCIA...I MÉS ENLLÀ.
aclariment !
"Voleu que Catalunya sigui un estat independent en forma de república?" am el 5% dels impostos o am el 100x100 dels Impostos !!
XX
Si el l'Estat tingués una mica de decència, deixaria fer el referèndum i n'encoratjaria la participació. Si l'impedeixen, DUI!
Puigdemont anuncia la consulta unilateral para el domingo 1 de octubre
Puigdemont anuncia la consulta unilateral para el domingo 1 de octubre
A la trena
En realidad lo de La Modelo es una estratagema para hacer hueco. No van a caber todos en la cárcel.
"Voleu que Catalunya sigui un estat independent en forma de república?"
Vascos tremoleu, el xollu del CUPO te els dies comptats, Andalussis, les Universitats gratuites les pagara.... Ritalacantaora !! apa !! adeu que nosaltres marxem !!
Otsokume
Sí!
Jo voto
Sí!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Catalunya: república independent! No tingueu por de les amenaces que farà el PP i el govern espanyol a partir d'ara. La solució és a les nostres mans! Deslliurem-nos de les oligarquies espanyoles (algunes catalanes) que no volen una Catalunya lliure i plena, que només volen els nostre esforç i diners!
Soci ANC
SI, SI, SI, SI. En cas d'impediment violent DUI com altres països i desprès el Referèndum de ratificació com a Kosovo. Som sobirans i nosaltres decidim, faltaria més!!!!
Catalana
De moment tenim una data i una pregunta, que abans que l'anunci es el president de la Generalitat, ja l'havia llegit als mitjans de comunicació. No tenim res mes.
Ramon
"SÍ" queda curt. Caldria inventar un nou adverbi.
El meu nom és cosa meva
Ramon
M'agrada també el tracte de vos. Em temia el vostè.
Roser
Ras i curt ..... SÍ.
pep - manresa
Si, i tant..!!
Jolivert
Gloriós! Visca Pujol i el seu 3/5 precent. Visca Pujol y viscan els seus filletes lliures. Jesús qué peña.
fu man txu
SI. No podria ser una mica abans? Es que estic fins els ous de TC´s, Rajoys, Sorayas, odi a Catalunya, espoli, menyspreu, catalonofobies, eeeeeeeeeeeeeetttttttttttttttttccccccccccccccc..........
Tiquismiquis
Sí! Sempre!
ona
SÍI!!
Javier
SIII !!!
Francesc
Si
Trasca (Per fi!!!)
Sí, per deixar de mantenir una monarquia corrupte! per deixar de ser governats pel PP-PSOE, per aplicar les lleis que ens suspenen i poder millorar socialment, per tenir veu al món, per deixar de dependre d'un govern centralista, per no tenir que estar demanant a qui mai dona res, per trencar amb el llast franquista, per trencar amb una policia totalitaria, per crear un nou estat modern, perquè no es persegueixin els càrrecs electes ni les llengües, per disposar dels propis recursos, Sí!!!!!!!
Jo votaré : Sí.
Elisa
Per fi?!! SI Si Si Si Si!!!!!
JEN
@ bien !!! Depén, primer, de nosaltres! No et facis trampes al solitari!
Narcís ( no crec haver estat bé ' posar la forma de govern representativa ' .. només Déu sap el munt de catalans pro la independència que no pas justament pro república . . . i no se’ls ha escoltat quan n’és dret inalienable que pertany a tota nostra ciutadania, a tot nostre poble!)
No hagués estat prou posar ' Voleu que Catalunya sigui un Estat independent ' , ço és, la forma de govern i sistema polític no hauria de ser a posteriori així no barrejar-ho amb l'ànsia de llibertat / mai més mortificats per país veí? PD: perquè sinó n'és forçar àdhuc fer xantatge .. o llibertat i república o seguir ' abusats, espremuts, gorrejats, rapinyats .. espoliats així com privats de vida a ca pròpia per país veí catalanòfob '!
Ironia
Perquè República? Això redueix la base social! Això treu tots els que volen un estat independent en forma de Monarquia! Tots els que volien l'Emma de Plats Bruts de reina, ja no podrà ser... xD
doncs si
siiiiiiiiiiiiiiiiiiii
Teresa
Gràcies President Puigdemont, gràcies govern de la Generalitat, gràcies parlamentaris... Quin goig fer camí cap a la llibertat. També vull recordar el president Mas, ell es va creure la veu del poble
traca
enhorabona per la valentia firmant el decret de convocatoria
Eusebi
Algún pot explicar-me quins tipus de república (Portugal, França, Alemanya, Guinea, Argentina......) totes diferents. Es per formar-me una opinió.
molt bé !!!
L'1 d'octubre del 2017 els catalans votaran en referèndum vinculant e ilegal sobre la independència de Catalunya
John Smith
He sentit rumors que el govern espanyol pensa detenir el micròfon que han fet servir Puigdemont i Junqueras, com quan a la mili posaven al calabós a la mula del quarter.
Som-hi!
Sí, vull!!
Eusebi
Algú pot explicar-me quin cens farem servir i si cal apuntar-se abans? Es per tenir la informació per formar el meu criteri.
Trileros y embusteros.
Dinamarca ¿ es una república? y la comentada Corona Catalano-Aragonesa, ¿existió?. Pues eso, hay que justificar la patria podrida creada por el padre podrido.
Isma_catala
Jajajajajaja, pobres il·lusos. No hi haurà cap botifarrèndum. Estàn tan cagats que avui no s'han atrevit a signar el decret de convocatòria, i s'han quedat en una mera declaració política. Com el 9N. xD
Joan Jaume
Anem bé.
Antoni
Per cert, a foto de an Palau de la Generalitat d'avui, surten diputats d'un partit ques es deia CDC i avui es diu PdCat que va votar a favor d 'amnistia fiscal d'en Montoro, conegut escanyador de Catalunya, i ara que l'amnistia no es Constitucional, dimitiran tots?
almogaver.cat
Si!
Roger
Si !!! //*//
d4q
No m'agrada la composició de la pregunta, la trobo excluient? i que pot condicionar la participació, doncs seria millor preguntar el model d'estat a consulta posterior de la independència, degut a que hi ha gent que votaria SI a la independència, però no a la república (jo no m'hi incloc, doncs detesto i crec inútil la gestió d'aquesta casta de borbons). Però davant del principi del dret a decidir, crec que la ciutadania també s'hauria de poder posicionar sobre aquesta qüestió i que no fos condicio
Sly
Ante el sentido real de esta pregunta...¿cómo puede haber alguien que en ecuanimidad conteste que No? No depender uno mismo de terceros, o preferir una figura contraria al progreso humano -reyes y aristocracia-, sólo puede ser debido a un odio irracional, a ser una persona que ama la figura de un 'lider' o a un interés económico personal. Un colono que desprecia el lugar que le acogió y que además disfruta perjudicando su futuro y el de su descendencia. Más de uno debería reflexionar su No...
Papitu
Si, i sense perdre el temps! Per la República!
Si si si si si si si si si si si si si si si si si si si si si si si si si si si si si si si i si pogues ser abans del 1 de Octubre
almogaver.cat
Si!
Collons.....collons
Avui si que els trolls treballen de valent, quans detallets que escriuen, contra l'independencia. COM ES NOTA QUE ESTAN PREOCUPATS, QUE ESTAN CAGADETS DE POR, COM ES NOTA QUE ELS PREOCUPA EL FUTUR SENSE CATALUNYA, I TENEN RAO, MOLTA RAO..¿ QUE FUTARAN SENSE ELS DINERS QUE ENS ROBEN ALS CATALANS ?.... ¿ POT ESSER QUE TINDRAN DE TREBALLAR ? COLLONS ...COLLONS.....O TENIU MAGRE ESPAÑOLETS
Pregunta diàfana
Contràriament al galimaties de la pregunta del 9-N, aquesta és curta, concreta i transparent. I les respostes possibles, també: o carta o faixa.
JEN
@bien!!! Depen primer de nosaltres. No et facis trampes al solitari!
oi tant que ...SÍÍÍÍÍ!!!!!!
VISCA CATALUNYA LLIURE!!!!!
La pregunta no es binaria, como se había prometido
Son dos preguntas, como en el 9N, pero sólo se admire la respuesta binaria. ABSURDO e ILÓGICO. "Voleu que Catalunya sigui un estat independent en forma de república?" = 1. ¿Quiere que Cataluña sea un estado independiente?. 2. En caso afirmativo, ¿quiere que sea en forma de república?. Se ve que estamos en butifarrendum, segunda parte y no la última.
@ La pregunta no es binaria, como se había prometido
Sembla qu'ets el suficientment ruc per ser troll unionista oficial, aquest es el nivell exigit a ejpaÑa per ser funcionari del CNI. Hahahahaha.... Torna-ho a llegir i potser entens que hi ha una sola pregunta. Si ets suficientment intel·ligent veuras que també hi ha una sola resposta: SI2017
josep
per fi podrem sortir del castell del comte dracula que ens sagna perque els espanyols tinguin de tot menys els catalans. visca catalunya lliure!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
si
Si, para tener un gobierno que no busque perjudicarnos. Si, para que nuestros impuestos sirvan para que nuestro país prospere. Si, para tener un estado que tenga cuidado de nuestra gente y nuestra cultura. Si porque no quiero que mi nación muera y para ello necesita un estado propio. Si, por tantos que añoraban este momento y no han podido llegar a verlo. si por muchísimas razones que no puedo escribir aquí. SI.
Síiiiiiiiiiiìiiiiiiiii
@La pregunta no es binaria
Hay clases nocturnas de lectura.
Ramon
Algú més amunt demana aclariments de com serà l'estat independent català. Poc que li ho podem dir, d'antuvi. Això ja ho decidirem democraticamet entre nosaltres, els catalans, un cop siguem lliures. Ara l'únic que decidim és la llibertat. L'estat propi. La independència, que és l'únic crit que s'ha sentit en les nostres massives concentracions.
Ramon
Que bé, quina alegria, quin alleujament, que la tan innecessària referència republicana hagi quedat aixi, relegada, subsidiària, arraconada, con un cagalló.
Mje
Ho tinc molt clar! SÍ !!*!!
Inadaptado
El gobierno central, ante este golpe de estado miserable, deberá de responder violentamente y con la máxima contundencia. Esta gente separatista es cobarde, por eso no han firmado ya el decreto, ya saben lo que pasará en cuanto publiquen el decreto de publicación del referéndum ilegal.
Si
Jo vull escullir els meus representants. Els Borbons no em representan.
Sónia-Suïssa-Lucerna
Un SI com una casa de gran! Siiiiiiiii.
Hay clases nocturnas de lectura
Y de gramática. Clases muy necesarias para los que creen que la pregunta es binaria. Son dos preguntas encadenadas.
Vicens
Un estat, una república, un país, el fan PERSONES! I, la meva Dignitat és el meu privilegi, per aquest motiu i per el futur de Catalunya votaré, SÍ.
Pako Jones Menda
Si, vull deixar de comprar xampú anti-caspa.
Eusebi
Després de fer dos preguntes, ningú hem respon, per si de cas torno: Quin tipus de república? Quin cens farem servir i si cal apuntar-se abans? Gracies
Nano
Si si si! El referendum ja és aqui. Visca Catalunya
I tant...
... que Sí !
Ramon
Més amunt n'hi ha un que diu que votarà SÍ perquè no vol els borbons, diu que vol escollir el cap d'estat. Home, per això no caldria tanta manifestació, tantes amenaces, tanta guerra bruta. Per això ja tens Podemos. Si tu el que vols és simplement la república, si el que et molesta d'estar sotmesos a Espanya és que tenen monarquia, no t'ho compliquis tant i no vagis en contra del teu sentiment nacional. Vota Podemos. O fins i tot sociata.
Born in the Cat

envia el comentari