Sánchez anul·la un viatge a Nova York per anar a La Palma

Segons el comunicat de La Moncloa la situació generada per l'erupció del volcà ha provocat el canvi de plans

La Moncloa ha anunciat que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha ajornat el viatge que tenia previst per a aquesta setmana a la ciutat de Nova York després de l’erupció del volcà de La Palma. Segons el comunicat, “la situació generada” per l’erupció del volcà Cumbre Vieja a l’illa canària de La Palma ha provocat el canvi de plans i d’agenda de Sánchez, que es desplaçarà aquest mateix diumenge a la tarda a Canàries per a seguir l’evolució dels esdeveniments. No se sap com hi arribarà, ja que els vols han estat cancel·lats i els aeroports han tancat per la falta de visibilitat.

Després de dies de terratrèmols a l’illa canària de La Palma finalment el volcà subterrani ha entrat en erupció amb una espectacular columna de fum i explosions de lava i roques piroclàstiques. L’erupció s’ha produït a la coneguda com a Montaña Rajada, al municipi de El Paso. El govern canari ja havia procedit a desallotjar les persones dependents i amb mobilitat reduïda de les zones més pròximes al volcà.

Les autoritats canàries preveuen que s’hagin d’evacuar totes les zones situades a dos quilòmetres a la rodona del lloc de l’erupció. “El volcà ha entrat en erupció a la Palma en una zona forestal. Molta precaució”, ha demanat el president de Canàries, Ángel Víctor Torres, davant l’allau de fotos a les xarxes que demostren que moltes persones s’han apropat a la zona del volcà per fer vídeos i fotografies. Apropar-s’hi és molt perillós i els agents estan intentant evitar que hi accedeixi gent.

S’esperava que el volcà Cumbre Vieja de La Palma pogués entrar en erupció, ja que els més de mil seismes que s’han registrat entre dissabte i diumenge s’estaven registrant a només 100 metres de la superfície. El terratrèmol més proper a la superfície va ser de magnitud 3,2 i es va produir a les 4:26 hores de la matinada a la frontera entre Tazacorte i el Paso. Els veïns dependents d’aquest barri ja han estat desallotjats.

Comentaris

    Carlos 20/09/2021 9:34 am
    Bona excusa. S'ha estalviat anar a fer el ridícul als Eststs Units.
    Independence Process 20/09/2021 11:20 am
    No us deixeu aixecar la camisa pel premier espanyol. A la primera reunió de la taula de negociació, del febrer del 2020, hi havia quatre membres que no feien pas part del govern: Artadi i Rius, per part de Junts per Catalunya, i Jové i Vilalta, per part d’ERC. L'anomenada sobtada "ampliació de l'aeroport del Prat de Llobregat" també és un parany ensarronada premeditada, per a intentar dividir els catalans... una altra cosa és si a l'estat espanyol tots aquests paranys els hi eixiran bé...

Nou comentari